Nihayet Afyon’umuza uzun zamandır beklediğimiz kar yağdı. Çoğumuz uzun zaman sonra yağan karın, gece-gündüz demeden  keyfini çıkarttık. Kartopu oynadık, kardan adam yaptık. Karın, ağaçlarda, evlerin çatılarında birikmesiyle oluşan güzel manzaraların fotoğraflarını çektik. Mutlu olduk. Bazı manzaralar böyledir, manzarada kar olsa da baktığımızda bir sıcaklık yayılır içimize. Bu yazımda sizlere yaptığı manzara resimleriyle, resme bakanları sıcacık duygularla saran bir ressamdan, 1958 doğumlu Amerikalı ressam Thomas Kinkade’den  bahsetmek istiyorum.

Kinkade,  Amerika’da “Işığın Ressamı” olarak anılmaktaymış. Yaptığı pastoral resimler , kır evleri  tablolarıyla pek çok amerikalının tercih ettiği bir ressam olan Kinkade,  ABD’de eserleri en çok satılan ressammış.

 Kinkade illüstratör olarak tanınmış. Tanındığı dönemde, para ya da şöhret için değil içten gelen bir istekle kendisini etkileyen doğal güzellikleri tuvaline aktarmak için resim yapmış. Kinkade’i motive eden daima bu olmuş ve yaşamı boyunca resimlerini yardım  amacıyla kullanmış. Resimleri aracılığıyla okullara, hastanelere ve insani yardım yapan kuruluşlara destek olmuş. Resimleri sayesinde birçok yardım kuruluşu için bağış toplamış.

Kavram; bir nesnenin , bir duygunun ya da düşüncenin zihindeki soyut ve genel tasarımı, anlamı, anlam yükü olarak açıklanmış sözlükte. Bu da, kavramların kendi anlamlarının bizim zihnimizdeki karşılığı oluyor. Sanat kavramı da böyle, anlamı genel ama bizlerdeki karşılığı bizim zihinlerimizde. Kendi adıma, baktığım resimde beni bir duygu yakalıyorsa o resimle iletişime geçebiliyorum. Bu resimlerde olduğu gibi. Bu resimlerdeki sıcak duygu, yaklaşan yeni yıl heyecanı ve umudu gibi beni sarıyor.

Yeni yılda güzel dilekler dilemekten çekinmeyelim. Hayatı yaşanır kılan en güzel, en sade hediyedir belki de güzel dilekler. Hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2019’da aklımızda güzel düşünceler, gerçekleşen güzel dilekler olsun. Sanatla kalın