Başkan İbrahim Yörük, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma dönemi olduğunu vurgulayarak, bu manevi atmosferi suistimal etmek isteyenlere karşı uyarılarda bulundu. Ramazan ayında gıda fiyatları üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen fırsatçılara karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Yörük, spekülasyonlara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Fiyat İstikrarı İçin Ortak Mücadele
Afyonkarahisar'da et fiyatlarının istikrarını sağlamak için yoğun bir çaba gösterildiğini belirten Yörük, özellikle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Ticaret İl Müdürü Mahmut Yayla’nın piyasa denetimleriyle fiyat dengesini korumak adına önemli adımlar attığını ifade etti.
Şu anda dana kesim kilogram fiyatının 425-430 TL seviyelerinde olduğunu hatırlatan Yörük, bu rakamların spekülatif şekilde yükselmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
"Ramazan’da Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı"
Başkan Yörük, sadece kamu kurumlarının değil, kasap esnafı ve vatandaşların da sorumluluk taşıdığını belirtti. Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhunu korumak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Yörük, gıda fiyatları konusunda sadece resmî açıklamaların dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu üzere, Et ve Süt Kurumu tarafından 40 bin baş hayvan tedarik edilerek arz güvenliğinin sağlandığını ve fiyatlarda istikrarın korunması için gerekli önlemlerin alındığını aktardı.
"Ramazan Sofraları Bereketle Kurulsun"
Ramazan ayının sadece iftar sofralarında buluşmak olmadığını, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir dayanışma ruhunu temsil ettiğini söyleyen Yörük, ihtiyaç sahiplerinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.
Vatandaşlardan, fiyat spekülasyonlarına karşı duyarlı olmalarını isteyen Yörük, “Ramazan ayı vurgun ve fırsatçılık ayı değil, bereket ve dayanışma ayıdır” diyerek açıklamasını tamamladı.
Yörük'ün yazılı açıklamasının tamamı şöyle:
Ramazan ayı bereket ayıdır, fırsatçılık ayı değildir!
2025 yılı Ramazan ayına yaklaşırken, et ve gıda fiyatları konusunda kamuoyunda oluşabilecek spekülasyonlara ve yanlış yönlendirmelere karşı duyarlılığımızı ifade etmek isteriz. Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin, paylaşım ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı mübarek bir zaman dilimidir. Böylesine manevi iklimin yoğun yaşandığı bir dönemde, gıda fiyatları üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışan fırsatçılara karşı hep birlikte dur demek hepimizin sorumluluğudur.
Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ilimize yaptığı katkılar, güçlü yönetim anlayışı ve halk odaklı yaklaşımı büyük takdir toplamaktadır. Kendisi, her zaman vatandaşlarımızın refahını gözeten ve ekonomik dengeyi korumaya yönelik adımlar atan bir yönetim sergilemiştir. Aynı şekilde, Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın itinalı yaklaşımı ve Ticaret İl Müdürümüz Sayın Mahmut Yayla'nın özverili çalışmaları doğrultusunda ilimizde et fiyatlarının istikrarını sağlamak adına önemli adımlar atılmaktadır. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Ticaret İl Müdürümüz Sayın Mahmut Yayla'nın piyasadaki denetimleri ve düzenleyici politikaları sayesinde, Ramazan ayında vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarına makul fiyatlarla ulaşması için yoğun bir çaba gösterilmektedir. Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası olarak bizler de hem esnafın hem de velinimetimiz olan vatandaşımızın bu yönde çıkarlarını dengeli bir şekilde gözetmekteyiz.
Fiyat istikrarı için hep birlikte hareket ediyoruz!
Özellikle, geçtiğimiz dönemde restoran ve lokanta sektöründe fiyat artışlarına karşı hem yöneticilerimiz hem de esnafımız tarafından nasıl kararlı bir duruş sergilendiyse, bugün de kasaplarımız ve tüm sektör temsilcileriyle birlikte et fiyatlarının gereksiz şekilde yükselmesine engel olmak için aynı hassasiyet gösterilmektedir. İlimizde dana kesim kilogram fiyatı 425-430 TL civarında olup, Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın liderliğinde yürütülen çalışmalar, piyasa dengesini koruma yönünde büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Ticaret İl Müdürümüz Sayın Mahmut Yayla'nın sıkı takipleri, odamız üyelerinin özverili çalışmaları ile bu fiyatların spekülatif şekilde yükselmesine izin verilmeyecektir.
Ramazan'da herkes üzerine düşeni yapmalı!
Bu süreçte, yalnızca kamu kurumlarımız değil, kasap esnafımız ve vatandaşlarımız da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ramazan ayı, bereket ayıdır, bir vurgun ve fırsatçılık ayı değildir. Bu bilinçle hareket ederek, ihtiyaç sahiplerinin ve halkımızın uygun fiyatlarla gıdaya ulaşmasını sağlamak hepimizin ortak görevidir.
Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığımızın duyurduğu üzere, Et ve Süt Kurumu tarafından 40 bin baş hayvan tedarik edilerek arz güvenliği sağlanmış ve fiyatların sakin seyrinin devam etmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin dört bir yanındaki ilgili meslek odalarının da kamuoyuna benzer açıklamalar yaptığını görmek, konunun geniş çapta takip edildiğini göstermektedir.
Ramazan ayının bereketi, herkesin karnının doyduğu sofralarla çoğalır!
Ramazan ayı, sadece iftar sofralarında buluşmak değil, aynı zamanda toplumun her kesimini kucaklayan bir dayanışma ruhunu temsil eder. Bu ay boyunca hayırseverlik, paylaşma ve yardımlaşma duyguları en güçlü şekilde hissedilir. Komşuluk bağları güçlenir, ihtiyaç sahiplerine el uzatılır, sofralar bereketlenir ve gönüller huzurla dolar. Manevi atmosferin en yoğun yaşandığı bu mübarek günlerde, birlik içinde hareket ederek, toplum olarak birbirimize destek olmanın huzurunu hep birlikte yaşayalım.
Bu vesileyle, vatandaşlarımızın gıda fiyatları konusunda doğru bilgiye ulaşabilmesi adına yalnızca resmî açıklamalara ve güvenilir kaynaklara itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Fiyatlar üzerinden yapılan ilgili kurumlarımız ve meslek odalarımız, halkımızın refahı için titizlikle çalışmaya devam edecektir.
Son olarak, Afyonkarahisar’ın gelişimi ve halkımızın refahı için büyük gayret gösteren Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na ve Ticaret İl Müdürümüz Sayın Mahmut Yayla’ya teşekkürlerimizi sunarız. Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, manevi huzurun ve bereketin her haneye ulaşmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek ay, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendiren, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren müstesna bir zamandır. Afyonkarahisar olarak, Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde, paylaşmayı ve destek olmayı ön planda tutarak, hep birlikte daha güçlü bir dayanışma içinde olacağımıza inancımız tamdır.
Tüm hemşerilerimize sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayı diliyoruz.