Moriwaki, Belediye Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen söyleşide, Türkiye ile Japonya'da gerçekleşen depremlerin karşılaştırmasını yaptı.

Afyon’da çok büyük bir deprem beklemiyoruz

Türkiye'deki fay hatlarıyla ilgili bilgi veren Moriwaki, "Afyonkarahisar'da 31 fay hattı var. Burada çok büyük bir deprem beklemiyoruz. Deprem olabilir ama çok fazla değil. 2002 yılında 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki kez deprem olduğunu hatırlıyorsunuzdur. 2024 yılında da deprem oldu. Küçüktü ama merkeze yakındı. Bu bir uyarı gibi de algılanabilir. Ama yine de çok büyük bir deprem beklemiyorum."

A A 20241227 36596374 36596371 J A P O N D E P R E M U Z M A N I M O R I W A K I D E N A F Y O N K A R A H I S A R D A D E P R E M E H A Z I R M I Y I Z K O N U L U S O Y L E S I

Moriwaki, deprem için eğitimin önemini vurguladı

Okullarda yapılan tatbikatlara dikkat çeken Moriwaki, "Japonya'da öğrenciler, özellikle deprem beklenen bölgelerde okulda ayrı bir ders olarak bunu görüyor. Ayda iki defa bu tatbikatları yapıyorlar. Bu eğitimler ve tatbikatlar çok önemli."ifadesini kullandı.

Afyon'da Şehit ve Gazi Ailelerine Anlamlı İftar: 300 Kişi katıldı! Afyon'da Şehit ve Gazi Ailelerine Anlamlı İftar: 300 Kişi katıldı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da programda konuşma yaptı.

Programa, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

A A 20241227 36596374 36596373 J A P O N D E P R E M U Z M A N I M O R I W A K I D E N A F Y O N K A R A H I S A R D A D E P R E M E H A Z I R M I Y I Z K O N U L U S O Y L E S I

Kaynak: AA