İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantılarında konuştu. Mısırlıoğlu’nun gündeminde emekli, trafik, kuş gribi gibi konular vardı. Mısırlıoğlu, şehirdeki trafik sorununu kimsenin çözemeye niyetinin olmadığını söyledi. Afyonkarahisar’da da görülen kuş gribine değinen Mısırlıoğlu, devletin üreticiye destek vermemesi durumunda yumurtayı halkın 200 TL’ye yiyeceğini söyledi.
Türkiye kırmızı et ithalatında rekor kırıyor
Muhammet Mısırlıoğlu’nun açıklaması şöyle:
“Türkiye önemli bir yumurta ve tavuk üretim merkezi. Afyon’da bu bağlamda yumurtanın başkenti. Dünyaya yumurta Afyon'dan gidiyor ama Konya, Gaziantep, Manisa illeri Afyon’dan sonra yumurta üreten illerden bazıları. Şuanda Konya ve Gaziantep tarafından başlayan kuş gribi Afyon’da da bazı çiftliklerde tespit edildi. Türkiye’nin ürettiği yumurtayı, tarım bakanı çiçeği saksıda görüp toprağı da hayvanı da hayvanat bahçesinde gördüğü için danışanları ne derse onu söylüyor. Kuş gribi illere girdiği zaman bugün 8 buçuk milyon tavuğun itlaf edildiği bilgisi geldi. Zaten bugün marketlerde Afyon’da bile 15-20 gün öncesine göre fiyatlar artmaya başladı. 110-120 liraysa yumurta bundan sonra 200 liraya yiyeceğiz. Bunun önlemi alınmazsa, tarım bakanlığı yetkilileri üreticilere para vermeyelim derse… Yetkililerin yumurta firmalarına bu tür hastalıklara karşı korunma fonu var üreticiye zarar verilince zararları telafi edilir ve üreticiler tekrar üretim yapma boyutuna getirilir, üreticilerin çiftlikleri, tavukları, yemleri her şeyi yakılır itlaf edilir, o çiftlik topyekün karantina koşullarında temizlenir, hastalık derecesi sıfırlandığı zaman yeniden orada üretim yaptırılır. Tarım Bakanlığı fondaki bütçeyi sıfırladığı için bu kuş gribini resmi vaka olarak kabul etmiyor. Bu şekilde üreticiler bu salgın hastalığın altından kalkamaz. Çok dindar hükümet tarafından bugün kırmızı ette ithalatta rekor kırıyoruz kasaplık domuz üretiminde Türkiye yüzde yüz on dört büyümüş. Geldiğimiz bu son noktada gariban tavuğa, yumurtaya hasret kalacak.”
Afyon’daki trafiği kimsenin düzeltmeye niyeti yok
“Kasaplar odası mı bu trafiği düzenleyecekmiş diyorlar. Trafikte belediye başkanının elbette sorumluluğu vardır kabul ama trafikteki araçların ÖTV’sini, vergisini her ay her yıl bandrol ücretini kim alıyor içişleri bakanlığı almıyor mu, hazineye gitmiyor mu bu paralar. Belediye bu trafikteki araçlara ceza kesemez mutlaka devletin, trafik şube müdürlüğünün desteğine ihtiyaç vardır. Zabıta ve trafik ekipleri bir hafta kararlı bir şekilde denetlese Afyon’un trafik sorunu kalmaz ama kimsenin bunu düzeltmeye niyeti yok.”
Devlet Hastanesi’nde bir ihmal varsa çözülsün
Mısırlıoğlu, kendisinin yetişmesinde büyük emeği olan Yılmaz Gözalan beyin geçen hafta vefat ettiğini söyleyerek Yılmaz beyin ailesinin Mısırlıoğlu’na anlattıkları süreci aktardı:
“Afyon’da Devlet Hastanesi’nde her gün yoğun bakımdan üç dört tane cenaze çıkıyordu. Bu cenazelerin çoğu entübe halinde ve bunların çoğunun nasıl tedaviden geçtiğini de gören bilen yoktur. Biz çevresi olan insanlarız herkese ulaştık bir ihmalden şüpheleniyoruz bu ihmal kafamızı kemiriyor savcılığa suç duyurusunda bulunduk il sağlık müdürlüğüne cimere duyuruda bulunduk. Yılmaz babamız Devlet Hastanesi’ne getirildiğinde 260 oranında kanında bakteri bulunarak yoğun bakıma kaldırıldı. Bu orandaki bakteri 270-280'lere fırladı 300-320 derken 20 gün içerisinde 0.65’e kadar bakteri oranının düştüğünü her gün takip ettik. Ama 3 Kasım günü acildeki doktorlarında bulunduğu ortamda babamızı ziyaret ettik, şuuru gayet açıktı, doktorlar yoğun bakımdan normal odaya alacaklar diye beklerken babamızın kan sonuçlarının girilmediğini gördük yoğun bakımdaki doktorla konuşmaya çalıştıkça panikledik. Babanızı kaybettik dediler babamız ölmeden bir iki gün önce doktor yoğun bakımda bunun koronaya yakalanabileceğini tahmin ettiğini söyledi biz babamızın koronadan öldüğünü düşünüyoruz. Günlük tedavi sürecinde böyle bir şey yoktu orada bulaştırıldı diye düşünüyoruz. Ölüm raporunda yazan ölüm saati ile cenaze arabasındayken E-Nabız’da ise Yılmaz baba hastanede yatıyor gözüküyor, antibiyotik uygulandığı gözüküyor, veriler girilmiş ve aynısı devam ediyordu. Yılmaz babayı toprağa koyduk bu veriler hala yaşıyormuş, oradaymış gibi girilmeye devam edildi. Cenazeyi defnettik avukatla gerekli mercilere müracat ettik. Hastane içerisinde bizim hastamızla bu kadar ilgilenirken yanlış tedaviden mi öldü yapılmayan tedaviden mi öldü ihmalden mi öldü bilmiyoruz. Kimsesi olmayan vatandaşın derdine derman olmak adına yapılmıyorsa ki hastaneden günde üç dört ölü çıkıyordu, burada büyük bir sıkıntı olacağını düşünüyoruz. Bir ihmal varsa Sorumlusu kimse cezasını çeksin.”