Afyonkarahisar’da hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte meydana gelen don olayı, birçok meyve bahçesinde ciddi zararlara yol açtı. Yaşanan bu olumsuzluk çiftçileri olduğu kadar kamuoyunu da etkiledi.

Meydana gelen zararın ardından bölgede incelemelerde bulunan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üreticilerin yanında olduğunu belirtti.

Afyon’da o yol çöktü: 6 metre derinlikte çukur oluştu! Afyon’da o yol çöktü: 6 metre derinlikte çukur oluştu!

Olgun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Acı tabloyu yerinde gördük

“Afyonkarahisar’da çiftçilerimizin yanındayız.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ilimizde yaşanan don sonrası meyve bahçelerimizin büyük zarar görmesi hepimizi derinden üzdü.
Yaşanan üzücü olayı öğrenir öğrenmez bahçelere gelerek acı tabloyu yerinde gördük. Bu zor günleri dayanışma ile aşacağımıza yürekten inanıyorum.”

Üreticimizin mağduriyeti giderilene kadar yanlarında olacağız

“Üretici hemşehrilerimin emeği ve alın teri bizim için çok kıymetli. Onların emeğini korumak ve zararlarını telafi etmek için gerekli adımların hızla atılmasını önemle dile getirdik.
Yaşanan mağduriyet giderilene kadar yanlarında olacağız ve sürecin takipçisi olacağız.”

488568635 972558055062464 7772415890618811859 N

Muhabir: Aslı Çiçek