Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman’ın seçim vaatlerinden birisi olan ve ilçeye yapılması planlanan TOKİ çalışmalarının ilk aşaması başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na giden ve burada TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk ile görüşen Belediye Başkanı Erdal Karaman, dosyayı sundu. Başkan Karaman tarafından Toplu Konut İdaresi tarafından sunulan dosyada Ahırlı Tarım Köy Projesi ile TOKİ konutu yapılması bulunuyor.

Ahırlı Tarım Köy projesi olacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, “İmar sahası içerisinde Besihaneler alanı olarak görülen mülkiyeti hazine tarafından Toplu Konut İdaresine devri yapılan 56 bin 200 metrekare alan üzerine Sinanpaşa İlçesinde tarım ve hayvancılığı geliştirilmesi için Ahırlı Tarım Köy Projesi çalışmaları başlayacak” dedi.

2. OSB alanında bulunuyor

Afyonkarahisar’ın nüfus bakımından 4’üncü büyük ilçesinin Sinanpaşa olduğunu ifade eden Başkan Karaman, “Afyonkarahisar 2. OSB alanı Sinanpaşa Belediye sınırlarında yapılacak olması ve İlçe Merkezinde konut sıkıntısı yaşanmasından dolayı acil konut ihtiyacı bulunmaktadır. Uygulama İmar Planımızda Sinanpaşa Belediyemize ait 18 bin 613 metrekarelik alan TOKİ olarak ayrılmıştır” diye konuştu.

Gerekli çalışmalar başlanacak

Sinanpaşa İlçesine yapılması planlanan TOKİ konutlarının bulunduğu alanın Belediye tarafından kanalizasyon ve İçme suyu altyapısının tamamlandığını belirten Başkan Erdal Karaman, “Toplu konut alanı olarak ayrılmış alana konut ihtiyacının karşılanması için inşallah 100 bin konutluk proje içerisine dahil edilerek gerekli çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullandı.

İlçemize hayırlı olsun

Ahırlı Tarım Köy Projesi ile TOKİ konutunun Sinanpaşa’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Karaman, “Seçim vaatlerimizden bir projemizi daha gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için elimizden gelen tüm mücadelemizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Sinanpaşa için el ele çalışacağız” dedi.

Müjdeli haberi vekiller vermişti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven geçtiğimiz günlerde Sinanpaşa İlçesine ziyaret gerçekleştirmiş, Sinanpaşa’ya yapılması planlanan Ahırlı Tarım Köy Projesi ile TOKİ konutu için İlçe halkına müjdeli haberi vermişlerdi.