Bunun sonucu olarak vatandaşlarımızdan gelen talepleri yerine getirmek için Kurutma Seramızda değişik yelpazede meyve ve sebzeler kurutulmuş, deneme ürünleri piyasaya sürülerek halkımızın beğenisine sunulmuş en çok beğenilen ürün gruplarında çalışmalar yoğunlaşmıştı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; “Mevsiminde dalından toplattığımız 1.kalite meyve ve sebzeleri özenle temizlenip, uygun ebatlarda dilimleterek hiçbir katkı maddesi kullanmadan jeotermal enerji kullanarak kurutup, yine hiçbir koruyucu, renklendirici katkı maddesi kullanmadan doğal olarak paketleyip tüketicimize sunmaya karar verdik.

Sebze kurularımız; biber, patlıcan ve yöremize has ekşili kabak kurusu, meyvelerden; çilek, şeftali, elma, erik, cennet elması ve şuan mevsimi olan portakal ve turunçgil kuruları ile 4 mevsim kurutma yapabiliyoruz. Katıldığımız fuar ve tanıtım toplantılarında jeotermal enerji ile kurutulan ürünler renk ve tatlarıyla büyük beğeni toplamış jeotermal enerji kullanımıyla da fark yaratarak iç piyasada talep oluşturmuştur. Bu sebeple Hüdai Kaplıcalarında bulunan Marketimizde satışına başlamış bulunuyoruz. Kuru meyve ve sebzelerimizi kargo ile isteyen vatandaşlarımıza da gönderebilmekteyiz. Ben emeği geçen bütün personellerime teşekkür ediyor, Kurutma sektöründe fark yaratan ürünleri sizlerinde denemenizi tavsiye ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Detaylı bilgi için SANJET A.Ş’nin 0 272 512 54 54 numaralı hattı aranabilir yada [email protected] mail adresinden detaylı bilgi alınabilir.