Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Yönetim ve Organizasyon Bölümü tarafından “Yerel Yönetimlerde Bir Başarı Öyküsü” konulu konferans düzenlendi.
Afyon MYO konferans salonunda gerçekleştirilen ve Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Afyon MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mutlu ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
“HERKES EN İYİ BİLDİĞİ İŞ NE İSE ONU YAPMALI”
Konuşmasının öğrencilerle sohbet havasında geçmesini istediğini belirten Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, daha önce 1999-2003 yılları arasında AKÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde görev yaptığını ve o dönemde derslere girmesi için kendisine teklifte bulunulmasına rağmen kabul etmeme sebebini öğrenciler ile paylaştı. Kuş, “Ben, herkesin kendi işini yapması gerektiğini düşünüyorum. Herkes en iyi bildiği iş ne ise onu yapmalı. Bu yüzden de o dönemde gelen teklifi kabul etmemiştim. Pratikte bir şeyler biliyorum tabii ki ancak bilmek farklı bir konudur, bildiğimiz şeyleri öğrencilere aktarmak ise çok daha farklı bir konudur. Bu anlamda ben de sizlere belediyenin görevleri, belediyenin gelirleri ya da belediyenin hizmetleri noktasında çok fazla şey anlatmayacağım. Çünkü bunları, hocalarınız zaten gerekli şekilde anlatıyor sizlere.” diye konuştu.
“AFYON STADININ ARKA TARAFLARI DA ERKMEN’E AİT”
Erkmen Belediye Başkanlığı göreviyle ilgili bilgiler de veren Memduh Kuş, göreve başladığı dönemde Erkmen’in nüfusunun 2 bin 400 olduğunu, şu anda ise 5 bin 700 nüfusa sahip bir yer olduklarını kaydetti. Erkmen’in Afyonkarahisar için gözde yerler arasına girdiğini ve 3 yıl içerisinde 10 bin konut hedefi koyduklarını dile getiren Kuş, “Biz göreve başladığımız zaman 8 tane dersliğimiz vardı. Şu anda ise Erkmen’deki derslik sayısı 40’a çıkmış durumda. Bunun dışında Sosyal Bilimler Lisesi, Yatılı Bölge Okulu, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Atatürk Lisesi gibi okullarımız da oldu. Mesela göreve başladığımızda 3 tane cami vardı, şimdi ise cami sayımız 8’e çıktı. Hayırseverler geliyor cami yapacağız diyor, yerimiz hazır. Park yapılacak deniyor, yerimiz hazır. Yollarımız hazır. İstimlak gibi bir derdimiz yok. Afyon Stadının arka tarafları da Erkmen’e ait. Bu bölgenin tüm kanalizasyon işlemlerini hiçbir inşaat dahi olmadan tamamladık. Göreve başladığımızda 500 bin lira bütçemiz vardı. Şimdi bütçeyi 11 milyon liraya çıkarmış durumdayız. Tüm bunlar, bizim Afyonkarahisar Belediyesinden edindiğimiz deneyim ve tecrübeler sayesinde olmuştur.” ifadelerini kullandı.
“NE BENİM, NE SAİT BEY’İN NE DE KARDEŞİMİN ADI GEÇMİYOR”
Erkmen Belediyesi olarak yatırımların nasıl gerçekleştiğini anlatan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, “Bize dediler ki sen emekli olmuşsun, belediyeyi de biliyorsun, gel Erkmen’de faaliyete başla dediler. Tamam dedik, işe başladık. Şuanda bugün NG Afyon Otel’in, Budan Otel’in, Spor Kompleksi’nin ve Motokross’un olduğu bölge var. Eskiden oraya Batı Anadolu Vagon Fabrikası diye bir yer yapılmış. Buraya 25 yıl boyunca bir çivi çakılmamış, bomboş arazi olarak duruyor. Sadece hayvanlar otluyor. Burası neden böyle olsun dedik, Gecek-Ömer tarafında termal su vardı. O zamanki Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Sait Açba Bey, Allah razı olsun çok büyük katkıları oldu. Oradan sıcak su getirelim dedik, inanmadılar, sonuçta sıcak su geldi, termal oteller yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Bakanları, Milletvekilleri orada ağırlandı. Ama acı gerçek, biz oraya davet dahi edilmedik. Aynı partinin mensubuyuz, Belediye Başkanıyız o yerde, hiçbir yerde de Erkmen’den geldi diye bir ifade olmadı, hep Afyon diye oldu, dedik olsun. Spor Kompleksi konusunda yine onun çok büyük katkıları oldu. Kardeşim de benim Gençlik ve Spor İl Müdürüydü. O bölgede Spor Kompleksi’nin yapımı oldu. Dediler ki yav Afyon’dan insanlar o bölgeye nasıl gidecek, ne yapılacak, orada spor kompleksi mi olur dediler. Sonuç itibariyle bugün geldiğimiz nokta da o gün karşı çıkanlar bugün en çok sahip çıkıyorlar. Ne benim, ne Sait Bey’in ne de kardeşimin adı geçmiyor. 14 tane saha var, 60 tane takım geliyor, ama şuanda o sahalar yetersiz, daha fazla sahayı nasıl yaparız noktasına gelindi. Öbür taraftan Dünya Motokorss Şampiyonası Afyon’da yapılıyor. Ama hiçbir zaman Afyon’un neresinde yapılıyor diye konu geçmiyor. Erkmen’de yapılıyor, saha bizim imarını biz yaptık uygulamasını Afyonkarahisar Belediyesi yaptı, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.
Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.