Çok sayıda akademisyen, öğrenci ve hasta yakınının katıldığı seminere Adanalıların ilgisi büyük oldu, soru cevap şeklinde de kamuoyuna açık bir şekilde devam eden programda vatandaşlar aklına takılan tüm soruları sorma fırsatı edindi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Gerontoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Esma Cihangir, Alzheimer Hastalığının kısa tarihçesini, Gerontolog Ercan Tunç “Alzheimer Hastalığı ve Bakım verenlere yönelik baş etme Stratejileri, Gerontolog Yağmur Tosun “Alzheimer ve Eğitim” ve Gerontologlar Derneği Başkanı Uzm. Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “Bir Alzheimer Hastası ile Yaşamak Hasta Yakını ve Bakıcı Sorunları” başlıklı sunumlarını yaptılar.

Programdan sonra açıklamalarda bulunan Gerontologlar Derneği Başkanı Uzm. Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal artık gerontoloji biliminin farklı bölgelerde de uygulama alanları oluşturduğunu belirtirken “ Bu gün buraya ülkemizin çok farklı şehirlerinden geldik bizler bilgi birikimimizi aktarmak için Afyonkarahisar, Bursa ve Elazığ’dan arkadaşlarım ile gelirken dinleyiciler arasında Adana’ya çok uzaklardan gelen katılımcıların olması bizleri ayrıca heyecanlandırdı. Alzheimer ve Bakımı konuştuk gerçekten bu hastalık ile mücadele etmek zorunda olan çok vatandaşımız var ve danışabilecekleri, yardım isteyebilecekleri yerler ise maalesef çok sınırlı. Bununla ilgili acilen sosyal eylem planları oluşturulmalı ve her yerel yönetim bulunduğu bölgede gündüz bakım merkezi hizmetlerini vermelidir.

Biz gerontologları ülkemizin farklı şehirlerinden davet edip Adana’da buluşturan Mehmet Cihangir Beye ve ailesine de çok teşekkür ederim, bu konuya duyarlı bir beyefendi kendisi ve bizleri en iyi şekilde burada ağırladı Adanalının ne kadar misafirperver olduğunu gösterdi. Bundan sonrada etkinliklerimiz devam edecek dernek olarak ülkemizin neresi olursa olsun yaşlının olduğu her yerde bizlerde varız ve her türlü hizmete hazırız” dedi.

Dünya Alzheimer gününde etkinlikler ülkemizin birçok yerinde yapıldı ve bu hafta da yapılmaya devam edecek.