Rektör Karakaş, ilk olarak Dazkırı Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, Afyon Kocatepe Üniversitesine tahsisli iken Dazkırı Belediyesi ile yapılan protokol dâhilinde tadilattan geçirilerek yenilenen ve yaklaşık 3,5 milyon TL’ye mal olan Dazkırı Meslek Yüksekokulunun (MYO) yeni binasıyla ilgili Dazkırı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Vural Özdemir’den bilgiler aldı. Karakaş, Dazkırı MYO’nun Dazkırı Belediyesi ile AKÜ arasında imzalanan protokol kapsamında yeni yerinde hizmet vereceğini belirterek, “Üniversitemize tahsisli olan binalarımız, Dazkırı Belediyesi ile yaptığımız protokol kapsamında yenilendi. İnşallah yenilenen kampüsümüz 2019-2020 akademik yılının bahar döneminde öğrencilerimize ve personelimize hizmet verecek” dedi. Karakaş, yenilenen kampüste toplam 381 öğrenci kapasiteli 9 sınıf, 2 laboratuvar, 72 kişilik konferans salonu, kütüphane, yemekhane, kantin, etüt salonu, sosyal alanlar ve öğretim elamanları odalarının bulunduğunu belirtti. Karakaş, toplam 2 bloktan oluşan Dazkırı MYO’nun eğitim blokunun 2 bin 700 metrekare, idari blokunun ise 640 metre kare olduğunu ifade etti. Karakaş, daha sonra ise Dazkırı MYO’daki incelemelerinin ardından Dazkırı Kaymakam Vekili Mesut Coşkun’u ve Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’ı ziyaret etti.

Karakaş, Dazkırı’nın ardından ise Başmakçı MYO’yu ziyaret ederek MYO Müdürü Doç. Dr. Levent Özcan’dan MYO’ya ilişkin bilgiler aldı.  Başmakçı’da İlçe Kaymakam Vekili Halil Yazıcı ve Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü ile de bir araya gelen Rektör Karakaş, Başmakçı MYO ile ilgili istişarelerde bulundu.

Karakaş, son olarak Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Dinar MYO’yu ziyaret etti. Burada Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Zorluer ve Dinar MYO Müdürü Dr. Öğr Üyesi Ender Baykut’tan bilgiler alan Rektör Karakaş, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ile de bir araya geldi. Ziyarette Dinar Belediye Başkanı Sarı tarafından Dinar MYO ve Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin kullanabilmesi için 5 adet bisiklet hediye edildi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaretlerde kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın ziyaretlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Turizm Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Genel Sekreter İhsan Ceran ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan da hazır bulundu.