Afyonkarahisar ili Dazkırı ilçemize devletimizin imkanları ve kamu kaynakları ile yapılan yatırımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ihtiyacı hasıl olmuş olup,

SENTETİK ÇİM İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

Dazkırı Şehir Stadı’nın zemini sentetik çim ile kaplanmış olup, Spor Toto Teşkilatı 200.000,00 TL, İl Özel İdaresi 300.000,00 TL ve Dazkırı Belediyesi 35.000 TL ödenek aktarımı ile toplamda 428.800,00 TL (KDV Hariç) bedelle Dazkırı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılmıştır. 2018 yılında 116 kişilik 2 adet seyirci tribünü için İl Özel İdaresi tarafından 89.800,00 TL (KDV Hariç) ödenek aktarımı yapılmış ödeneğin tribün yapımında yetersiz kayacağından Belediye Başkanlığı tarafından zemin betonu yapılarak ilçe stadına Dazkırı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılmıştır.  

 

KAPALI SPOR SALONU YAPILDI

Dazkırı ilçemizin Yeşilyurt Mahallesinde bulunan ve arsası 04.12.2012 tarih ve 42 sayılı Belediye Başkanı Ertan Demirsoy imzalı Belediye Meclis Kararı ile bedelsiz Belediye Başkanlığınca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri yapılmış, Dazkırı Kaymakamlığımızca Gençlik ve Spor Bakanlığına Kapalı Spor Salonu yapımı konusunda talepte bulunulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılamayacağından İl Özel İdaresine kapalı spor salonu talebinde bulunuldu. Talebimiz uygun bulunduğundan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi yapılan arsanın tahsis değişikliği 02.08.2016 tarih ve 28 sayılı Belediye Başkanı İsmail Taylan imzalı Belediye Meclis Kararı ile İl Özel İdaresine tahsisi yapılarak 300 Kişilik Kapalı Spor Salonu 1.256.369,00 (KDV Hariç) TL bedelle İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır.  

ENTEGRE HASTANE ÇALIŞMALARI

İlçemize Sağlık Bakanlığı tarafından Entegre Devlet Hastanesi yapılmış olup, hastanemizde bulunan tüm cihaz ve mefruşatlar Sağlık Bakanlığı tarafından alınarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.  

OSB ÇALIŞMALARI

Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları 1998 yılında başlamış, 2005 yılında Dazkırı Kaymakamlığının girişimleri ile tüzel kişilik kazandırılarak Müteşebbis Heyeti oluşturuldu. OSB Bölgesi alanı tespit ettirildi. Otlak bedeli yatırıldı. 2 Adet şahıs arazisi kamulaştırıldı. Sanayi Bakanlığı tarafından parselasyon planları onaylandı. Parsel tapuları çıkarıldı. Dazkırı OSB Bölgesinde yüzde 60 İl Özel İdaresi’nin, yüzde 40 Dazkırı Belediyesi’nin ortaklık payı bulunmaktadır. Altyapı projesi için ortaklara katılım payları ödenmesi hususunda yazışmaları yapıldı. İl Özel İdaresi hissesine düşen miktar İl Özel İdaresi tarafından ödendi. Dazkırı Belediyesi hissesine düşen 64.000,00 TL nin 20.000.00 TL si ödendi. 169 hektarlık alandan oluşan bölgede 46 adet sanayi parseli bulunmaktadır. İşlemler OSB Müdürlüğü adına Dazkırı İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.  

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ