Vatandaşın ihbar hattımıza gönderdiği metni olduğu gibi yayınlıyoruz;

KÖYLER DAHA İYİ HİZMET ALACAK DENİLMİŞTİ

Merhaba Afyon Postası. İlk olarak kimliğimin gizli kalmasını rica ediyorum. İhbarım ihsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük köyü ile ilgilidir. Bilindiği üzere Bozhüyük köyü mahalli idareler kanununa eklenen madde sebebiyle belediyelikten köy statüsüne düştü. Ve yanlış hatırlamıyorsam köy statüsüne düşürülen yerler daha iyi hizmet alacak dendi. Fakat bugün durum değişti. Bozhüyük köyünün belediyeliği zamanında çevre düzenlemesi adı altında, evlerin yola bakan kısmında ki küllükleri yıkıldı. Yani bugün köylünün küllüğü yok.

AFYON BELEDİYESİ KARAR ALMIŞ

Köyün yüzde doksan sekizi sobalı ısınma sistemiyle ısınıyor. Sobadan çıkan külleri ise çöp konteynerlerine döküyor, konteynerler de İhsaniye Özel İdaresi tarafından Afyonkarahisar belediyesi Çevre Hizmetleri Birliğine teslim edilerek köylünün kül sorunu ortadan kaldırılıyordu. Bu yıla kadar sorun yoktu. Fakat bu yıl Afyonkarahisar Belediyesinin aldığı kararla organik çöplerden elde edilen biyogaz ile elektrik üretimi öne sürülerek; İhsaniye özel idaresinin muhtarlığa gönderdiği yazı ile içinde kül bulunan konteynerlerin artık alınmayacağı, küller için hane sahiplerinin başlarının çaresine bakmaları gerektiğini köylüye bildirildi.

KÖYLÜ OLARAK ELEKTRİK ÜRETİMİNE KARŞI DEĞİLİZ

Köylü olarak biyogazdan elektrik üretilmesine falan karşı değiliz. Bizi küllerimizle baş başa bırakmalarına karşıyız. Köyden birkaç kişi ile birlikte CİMER’e de şikayet ettik. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. 

AYAZİNİ KÖYÜ İLE KOMŞUYUZ

Esas değineceğim konu Bozhüyük köyü Ayazini ile sınırdır. Bir yanda Frigyası ile ünlü İhsaniye diğer yan da tarihi Metropolis kenti ile ünlü Ayazini ve kenarda külleri ile boğuşan Bozhüyük köyü. Köylüye hizmet edeceğiz diye başa geçenler bugün köylünün külünü omuzlarına yük görüyorlar. Köylü şu an mağdur durumdadır.