İhsaniye'de yaşanan yoğun yağışa bağlı sel felaketi dolayısıyla AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde Ak Parti milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Teşkilat Başkanı İbrahim Eroğlu ile birlikte İhsaniye ilçesini ziyaret etti. İhsaniye'de Akören Mahallesi'ne geçen heyet burada vatandaşları dinledi. Daha sonra buradan tarım arazilerine geçen heyet sahada yaşından durumu bizzat gözleriyle gördü.Heyet daha sonra da bir eve geçti.Mağdur vatandaşları dinledi. Taleplerini not aldı.

“DEVLET GÜÇLÜDÜR YAPAR KARDEŞİM”
AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da yaptığı konuşmada “Değerli arkadaşlar geçmiş olsun. Biz duyar duymaz zaten İbrahim bey, Ali bey, İl Başkanımız Hüseyin bey ile birlikte buraya geldik. İl Genel Meclis Başkanımız da burada. DSİ Genel Müdürümüze ben çok teşekkür ediyorum. Bölge Müdürümüzü aradık ve hemen ekipleri buraya gönderdiler. Tarım Müdürümüz burada.Ekiplerimiz ile birlikte zarar hasar tespit çalışmaları yapılacak.Ne gerekiyorsa yapılacak.Yeter ki can kaybı olmasın Diğer kayıpları telafi ederiz. Devlet güçlüdür yapar kardeşim” ifadelerine yer verdi.

“AFAD İLE GÖRÜŞÜP DESTEK SAĞLARIZ”
Burada bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya “Allah can eksikliği vermesin.Cana bir şey gelmesin.Mal açısından da Tarım Müdürümüzün söylediğine göre ürünler henüz başak vermediği için inşallah daha az bir zararla kurtarırız diye dua ediyoruz. Yağmur çok gerekli, yağmur yağsın diye çok dua ediyoruz ama hep derler ya Anadolu'da ‘Allah afatsız versin’ diye.Yağmurunu da afetsiz versin, rahmetini çok versin, bereketli versin.Eksikleri düzeltiriz. Devlet Su İşleri ile istişare edip onları tavsiyelerine uymak lazım.Eksikler giderilir.Sizin söylediğiniz hususlar varsa sizi dinleriz. İnşallah burada AFAT ile görüşüp destek sağlarız” dedi.

“ALLAH BEREKETİNİ AFETSİZ VERSİN”
AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “Dün gece yaşanan sel felaketinden dolayı İhsaniye ilçemize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.Devletimiz olayın ilk dakikasından bu yana burada gerek Devlet Su İşleri, gerek AFAD, gerek Tarım Müdürümüz,Kaymakamımız burada.Can kaybı olmaması tabi en büyük sevindirici noktamızdır.İnşallah devlet en kısa zamanda zararları giderir. Ali Bey'in de söylediği gibi Allah bereketini afatsız versin.Bundan sonra da yağmur istiyoruz ama hayrıyla istiyoruz.İnşallah Cenabı Hak'tan bereketiyle afetsiz yeni yağışlar ve geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

“EN KISA ZAMANDA SIKINTILAR GİDERİLECEK”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da yaptığı açıklamada “Öncelikle İhsaniye Akören ve Karacaahmet bölgesinde meydana gelen afet bölgesindeyiz.Çok şükür herhangi bir cana gelen sıkıntımız yok.Bununla ilgili Sayın Bakanımız da milletvekillerimizle, Kaymakamımızla ve teşkilatımız olarak her zaman zarar gören vatandaşlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın selamlarını ilettik. İnşallah burada hasar tespit çalışması yapıldıktan sonra da en kısa zamanda sıkıntılar giderilecek. Rabb'im beterinden saklasın.