Afyon Postası mikrofonlarına konuşan Hüseyin Karnıbüyük, şunları söyledi:
DEPOLARDAKİ YARDIMLAR BURAYA ULAŞMIYOR
Biz sınıfta kaldık. Devletimiz güçlüdür. Evet güçlü. Bizlerle devlet güçlü. Devletimiz güçlü diye belediyeler ve sivil toplum kuruluşları oturdukları yerden yardım kampanyaları yapıyorlar. Tamam, yardım kampanyaları kapsamında tırlar afet bölgesine gönderiliyor. AFAD aracılığı ile bu yardımlar depolara yükleniyor. Depolarda dünyanın eşyası var ama burada halka ulaştıramıyoruz.
YARDIMLARI HALKA ULAŞTIRACAK KAMU KURUMLARIDIR
Devlet burada AFAD’ı kurdu. Görevini yaptı. Halk yardım yaparak görevini yapıyor. Ama bu yardımı halka doğrudan ulaştıracak kamu kurum ve kuruluşlarıdır, belediyelerdir, sivil toplum kuruluşlarıdır. Bakın burada AFAD yok, Kızılay yok hiç kimse yok.
AFYON BELEDİYESİ NEREDE?
Belediyeler nerde? Bütün belediyelerin aş evleri var. Göndersinler aş evlerini. Afyon’umun belediyesinden şunu beklerdim. Bugün Afyon Belediyesi’nin 20 tane aş evi kuracak imkanı var, 20 araç ile 20 aşevini burada görmek isterdim. Aynı şekilde Kütahya, Isparta, İnegöl… Her yerden görmek isterdim. Nerde bunlar? Ben yardım gönderdim diyorlar. Kardeşim yardım halka ulaşmıyor. Ulaştıramıyoruz. Oturduğun yerden ben yardım tırını gönderdim demekle olmaz. Burada herkes görevini yapacak. Sivil toplum kuruluşları görevini yapacak, belediye başkanı da görevini yapacak ulaştırma bakanı da Konya yolunu açmasını bilecek. Bu kadar. >>Nail Azbay’ın Haberi.