Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi Archil Kalandia, eşi ve büyükelçilik heyetiyle birlikte Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Konya ve İstanbul’un ardından Türkiye’deki üçüncü durağı olarak Afyonkarahisar’ı tercih eden Büyükelçi’nin bu anlamlı ziyareti, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın tavsiyesi üzerine gerçekleşti.
İkbal Thermal Hotel & Spa'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, heyet Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.
“Afyonkarahisar, Dünya’nın Görmesi Gereken Bir Şehir”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Büyükelçi Archil Kalandia, Afyonkarahisar’a hayran kaldıklarını belirtti. Kentin büyüleyici atmosferi, Frig Vadisi ve Afyon Kalesi gibi tarihi yapıları, termal kaynakları, lezzetli mutfağı ve sıcak insan ilişkilerinin kendilerinde derin izler bıraktığını söyledi.
“Afyonkarahisar sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın da mutlaka görmesi gereken nadide şehirlerinden biri. Bu gezi bizim için unutulmaz bir deneyim oldu.”
— Archil Kalandia, Gürcistan Türkiye Büyükelçisi
Kültürel Dostluk Köprüsü Kuruldu
Heyet, Afyonkarahisar’daki yerel yaşamı deneyimleyerek Türk misafirperverliğine hayran kaldı. Şehirdeki kültürel ve tarihi değerlerin Gürcistan-Türkiye ilişkilerine katkı sunduğunu vurgulayan Büyükelçi, bu ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk köprülerini daha da güçlendirdiğini ifade etti.
Ziyaretin sonunda heyet, Afyonkarahisar’a yeniden gelme isteklerini dile getirerek Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini ve tarihi mirasını keşfetmenin önemini vurguladı.
Gümüşhan'dan Ahmet Bolat’a Teşekkür
Ziyaretin gerçekleşmesine vesile olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a, Afyonkarahisar adına İkbal Otel Genel Müdürü ve ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan teşekkür edildi.
