AK Parti’nin aday tanıtım töreninde gözler mevcut başkan Burhanettin Çoban ve başkan adayı Mehmet Zeybek’in üzerindeydi. İlk olarak kürsüye gelen Başkan Burhanettin Çoban, “ben seçilemedim” noktasını bir kenara bırakılması gerektiğini vurguladı.

 

“NEDEN BEN SEÇİLMEDİM SORUSU SORULABİLİYOR”

Çoban, kendisine en fazla yöneltilen soruyu da salonda dile getirip şöyle yanıtladı:  “Değerli dava arkadaşlarım 6 yıl İl Başkanlığı, 10 yılda belediye başkanlığı yaptım. Allah bunu bana nasip etti. Bu nasipten daha güzel bir makam daha güzel bir hediye daha güzel bir onur bahşedilemez. Ben dahil merkezimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde birçok aday adayı arkadaşımız belediye başkanı olmak üzere başvuruda bulundular. Bunlardan her ilçede her beldede bir tanesi genel merkezimiz, İl Başkanlığımız tarafından aday gösterildi. ‘Neden ben gösterilmedim’ sorusunu sık sık duyuyoruz. Birçok ilçemizde 5-6-7-8 aday adayı olan yerlerimiz var. Neden ben seçilmedim sorusu sorulabiliyor. Ben seçilmedim noktasını bir kenara bırakarak AK Partimiz için ilçemiz, beldemiz, ülkemiz için, dünyamız için çalışmamız gerekiyor. Ben aday gösterilen arkadaşlarımıza Cenab-ı Hak tarafından başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerine yer verdi.

 

“VATANDAŞIMIZI DİNLEYECEĞİZ”

 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek de “Atacağımız her adımda, yapacağımız her işte Afyonkarahisarımızın güzel insanlarıyla istişare edeceğiz. Her türlü çalışmamızda Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın ne dediğine bakacak, talep ve önerilerine daima başvuracağız. Siyasi görüşüne bakmadan, dinine, diline, mezhebine, meşrebine bakmadan 'Ben' değil, Afyonkarahisarlı hemşerilerimle 'Biz' anlayışıyla yöneteceğiz. Çıktığımız bu yolda yerel seçimlerde çok çalışmamız gerekiyor. Bu kutlu yürüyüşte küsmek, darılmak, kırılmak, tembellik, çekememezlik ve haset yoktur. Çünkü bu yol, kuru bir particilik ve cihangirlik yolu asla değildir. Bu yol sefa yolu değil, cefa yoludur. Çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için bu davaya ihtiyacımız var” dedi.