Serteser, “Afyon Eğitim Vakfı, üniversitelerimiz kapalı olasına rağmen ihtiyaç sahibi 600’e yakın öğrenciye burs vermeye devam etmektedir. Zira öğrencilerimizin eğitim ve internet masrafları olmaktadır. Zekat ve fitre toplum varlığının sağlıklı bir şekilde sürebilmesi, toplumsal dengenin sağlanması gibi maksatları bulunan maddi ibadetlerdir. Hayırların arttığı Mübarek Ramazan Ayı’nda özellikle koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan Afyonkarahisarlı öğrencilerimize destek olmak önemlidir. Zekât, kendilerine zekat verilmesi caiz olan kimselere doğrudan teslim edilebileceği gibi, birey veya kurum aracılığı ile de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir” dedi.
 VİCDAN BORCUDUR
Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser “Hazreti Peygamberimizin 'İlmi beşikten mezara kadar talep ediniz' sözlerini düstur alacak herkes için okumak isteyip de maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamayan başarılı gençlere yardımcı olmak bir vicdan borcudur. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan fitre ve zekat ayıdır. Neden, bu güzel dayanışmanın sonucu başarılı bir gence burs olarak ulaşmasın? Onun gönlünde isminiz şükranla anılmasın?” dedi

ZEKAT EMANET EDİLEBİLİR

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından da zekat ve fitrenin verileceği yerlerin açıkça beyan edildiğini hatırlatan Serteser, “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun açıklamasında ‘Zekât, ilke olarak fakirlerin ve ihtiyaç sahibi bireylerin hakkıdır. Zekât, kendilerine zekât verilmesi caiz olan kimselere doğrudan teslim edilebileceği gibi, aracı vasıtası ile de ulaştırılabilir. Bu aracının birey olması ile kurum olması arasında fark yoktur. Buna göre hayır kurumu veya sivil toplum kuruluşu, toplayacağı zekâtları Kur’an’da belirlenen yerlere/fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorsa aracı konumunda olan bu kuruluşlara zekât emanet edilebilir’ denilmiştir. dedi.

 HESAP NUMARALARI

Vakfımıza elden verilecek veya Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şubesinde açılan ‘FİTRE VE ZEKAT HESABI TR 630001500158007308818537’ hesabına yatırılan zekat ve fitreler Ramazan Ayı içerisinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılacaktır.” İfadelerini kullandı.