Afyonkarahisar’ın tanıtım yüzü olan Chita, şehri tanımaya ve bu şehirde özel röportajlar yapmaya devam ediyor. Özel röportajlar kapsamında Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Kadın Kültür Market’in açılışında konuşan Chita, her iki ismede sorular yöneltti. 

Chita’nın Vali Çiçek ile söyleşisi söyle:

AFYON, CHİTA’YI ÇOK SEVİYOR

Chita ben sana teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın tanıtımına çok büyük katkın var. Afyon’da seni çok seviyor. 

SORUNLARI KADINLAR SAYESİNDE ÇÖZEBİLİRİZ DEDİK

Bu proje nerden geldi aklımıza? Bu proje çözmek istediğimiz sorunları kadınlar sayesinde çözebiliriz. Kadın bir şeye inandığında onun yapamayacağı bir şey yok. Hepimiz annelerimizin söylediklerinden çok etkileniriz. Kadına şiddet diyoruz bu sorunu çözecek annelerimizdir kadınlarımızdır. Çünkü çocuklarımızı onlar yetiştiriyor. Bizleri yetiştirirken eşit olduğumuzu öğretirlerse bir çok sorunu çözeriz diye düşündük. Bu yüzden kadın kültür evleri açarak toplumumuzun sorunları çözme noktasında kadınlarımızın en öncü kuvvet olmalarını istedik. Bu yüzden kadınlarımızı merkez edindik. 

BİZİM KONTROLÜMÜZDEN ÇIKTI

Bu projeye başlarken elbette hedeflerimiz vardı. Ama süreç içerisinde bir çok şey değişiyor. Ben ilk başta bütün ilçelerimizde kadın kültür evimizin olmasını hayal etmiştim. Çok şükür 26 tane kadın kültür evimiz oldu. Ben beldelerde düşünmemiştim ama oralarda da oldu. Merkezi düşünmemiştim ama sağolsun belediye başkanımız sağolsun buraya çok büyük bir kültür evi açtı. Artık bizim kontrolümüzden çıktı. Artık her mahalle, her köy kadın kültür evi istiyor. Çok fazla olursa kalite düşebilir. Hep böyle olur. Belli bir kalitede de tutmak istiyoruz. Çok fazla talep var. İnşallah kaliteyi bozmadan halkımıza hizmet edebiliriz. 

EVDE PATRON KİM?

Chita, Vali Çiçek’e “Evde patron kim? Siz mi yoksa hanım mı?” Diye sordu. 

Bunu düşünmeden söylüyorum. Kadınlar. Çocuklarda anneleriyle birlikte yer alıyor. Annesi haklı veya haksız ne düşünürse çocuklar ‘annem haklı’ diyor. Bu yüzden evde patron eşim. Onun sözü geçer.  

KADINLAR BAŞIMIZIN TACI

Kadınlar başımızın tacı. Gözlerimizin feri. Kadınların hayatın içinde olmazsa dünyada bir çok kötülük olurdu. Onlar sayesinde biraz olsun ışık görüyoruz. Onların hep hayatın içinde olmasını istiyorum. Chita, sana teşekkür ediyorum. Seninde kadınlar günün kutlu olsun.

Chita’nın Başkan Zeybek ile röportajı özetle şöyle: 

KADIN İSTİHDAM EDİYORUZ

Bayanlara yönelik ne tür talep gelirse bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımızın büyük bir kısmı bayan arkadaş. Çalışanlarımız arasında 200-250 bayan istihdam ediyoruz. 

PATRON DIŞARDA DA BENİM, EVDE DE BENİM AMA…

Chita, Vali Çiçek’e sorduğu ‘Evde patron kim, siz mi yoksa hanımınız mı?’ Sorusunu Başkan Zeybek’e de yöneltti. Başkan Zeybek’in yanıtı şöyle oldu: “Patron dışarda da benim evdede benim diyorum ama, en son sözü hanım söylüyor. Onun sözü geçerli oluyor.” dedi.