Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde, vatanı ve milleti için canını feda eden kahraman ecdadı anmak için 3 otobüs Afyon’dan Çanakkale’ye uğurlandı. Yaklaşık 150 gencimizin katıldığı gezi öncesi öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından uğurlandı. Projenin hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik eden Başkan Zeybek, bu projenin sadece Çanakkale’yi değil, Zaferin kazanıldığı topraklar olan Kocatepe ve Şehitliklerimizi de kapsadığına dikkat çekti.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENECEKLER”

Başkan Zeybek; "Gençlik Geleceğimizdir" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilerimizin milli ve manevi duygularının gelişmesi adına Çanakkale gezileri düzenlemeye başladık. Burada öğrencilerimiz, ecdadımızın nasıl zor şartlarda zafer kazandığını bire bir yerinde görme fırsatı bularak, milli ve manevi değerlerimizi öğrenecek. Nereden nereye geldiğimizi, dünyanın en büyük deniz savaşının olduğu Gelibolu’yu Çanakkale savaşlarının yapıldığı mekanları görme fırsatı bulacaklar. Yokluklar içinde yedi düvele karşı mücadelede nasıl bir başarı gösterildiğine tanık olacaklar. 1915 Hükümetimiz tarafından yapımı tamamlanan Çanakkale Köprüsünü ilk gören, öğrencilerimiz olacak. Burada amacımız, her Türk insanının ömründe en az bir kere görmesi gereken Çanakkale’yi, orada verilen mücadeleyi ve o ruhu daha yakından tanıtmak, kitaplarda okuduğumuz yerleri canlı olarak göstermek ve o tarih bilincini kazandırmak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur.' Dolayısı ile bizlerde tarih bilincimizin kaybolmaması adına, böylesine anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bundan sonra da Çanakkale gezilerimiz devam edecek. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz sadece Çanakkale’yi değil, Kurtuluş Savaşımızın temellerinin atıldığı Kocatepe’yi ve şehitliklerimizi de görme fırsatı bulacaklar” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR

Öğrenciler ise kendilerine böylesi güzel bir imkânı sunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler. Çanakkale Zaferi'nin elde edildiği yerleri gezen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı. Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını rehber eşliğinde dolaştılar. Ziyaretten memnun olduklarını anlatan öğrenciler, gezdikleri her noktada duygu dolu anlar yaşadıklarını ve atalarına minnettar olduklarını söyledi.

BİRÇOK TARİHİ YER GEZİLDİ

Program kapsamında; Eceabat, Anzak Koyu, Kanlı Sırt, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Kemalyeri, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Müzesi, Alçıtepe Hilal-i Ahmer Saygı Yeri, Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı, Mecidiye ve Namazgâh Tabyaları ile Kilitbahir Kalesi ziyaret edildi.