Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan ve yapımı tamamlanan Yüzbaşı Agâh Efendi Camii Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Başkomutanlık Karargâhı’nın bulunduğu Kocatepe'ye tek geçit yeri olan Kalecik ve Kurtkaya bölgelerini canları pahasına savunan ve düşmana geçit vermeyerek şehit düşen Yüzbaşı Agâh Efendinin Şehitliğinin karşısında inşa edilen Yüzbaşı Agâh Efendi Camii törenle hizmete sunuldu.

Son dönem modern mimarisi örnek alınarak yapılan ve kasaba halkı ile Afyonkarahisar’da yaşayan hayırsever vatandaşların destekleri ile tamamlanan camide, mermer ve hat sanatı işlemeleri bulunuyor.

Yüzbaşı Agâh İsmi Verilmesi Çok Önemli

Cami açılışında konuşan Kocatepe (Büyükkalecik) Belediye Başkanı Abdullah Çelik: “Yüzbaşı Agâh Efendi Camii kasabamızla simgeleşen ve Büyük Taarruz mücadelesinde düşman birliklerine karşı kahramanca mücadele vererek 102 kahraman askeri ile şehit düşmüş olan Yüzbaşı Agâh Efendi isminin verilmesi büyük önem arz etmektedir. Camimizin yapımında öncülük eden Kocatepe (Büyükkalecik) Kasabası Hayırlı İşler Derneği Başkanına ve yönetimine, hayırsever vatandaşlara ve kasaba halkına verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İbadet Mekânları Bulunduğu Yere Değer Katar

Açılış öncesi konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Kocatepe Beldesi kurtuluşumuzun başlangıcının olduğu bir belde. Vatan sevgisi imandandır anlayışı bizim inancımıza egemen olan bir anlayış. Bu çerçevede burada bir şehit büyüğümüzün adının verildiği camiyi açmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Bizim anlayışımızda camiler yerleşim yerimizin en güzel yerindedir. Genelde mimari katkıyla da bulunduğu yere önemli bir güzellik getirir. Tüm inançlarda bu böyledir. İbadet yerleri en güzel mimari ile yapılır ve bulunduğu yere değer katar. Bu camimizde buraya ayrı bir değer katacaktır. Şehitlik ziyareti için gelenlere de sosyal hizmet noktasında önemli bir hizmet olacağına inanıyorum.” dedi.

 

Cami Yapmak Kadar Kullanabilmekte Önemli

Belde halkı ve hayırseverleri kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Kısa sürede böyle bir hizmeti yerine getirmenizden dolayı hepinizi kutluyorum. Bu hizmet gerçekten güzel bir hizmet. Hizmeti devam ettirmekte önemlidir. Bu yapıları maksadına uygun olarak kullanalım. Bina yapmak kolay, önemli olan binayı aktif olarak kullanabilmek. Bizim inancımızda camiler toplumsallaşmanın, birlikte olmanın, birlikte birbirlerinin problemlerine vakıf olmanın yeri olmuştur. Umarım camimiz amacına uygun olarak, en güzel şekilde kullanılır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.  

Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek Cami vatandaşların hizmetine sunuldu. Camide incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz emeği geçenleri bir kez daha tebrik etti.