İl Genel Meclisi’nde meclis üyelerini bilgilendiren AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, özetle şunları söyledi:

SİRKÜLASYON POMPASINI ÇALIŞTIRMAYANLAR VAR

Evlerde abonelerimizde apartman görevlisi bulundurmuyor. Sirkülasyon pompasını çalıştırmıyorlar. Bu çalışmadan ısınma olmaz. Biz kapıcı gibi düşünüyorlar. Starta bile basmıyorlar. Bizim 1278 tane binamız var. Eksi 22’ye düştüğünde bütün binalara aynı anda ulaşmamız mümkün değil. Arıza ekibini 5’e çıkartıyoruz. Her arızada yarım saat bir saat arasında vakit harcanıyor. Günde en fazla 20 binaya bakarsınız. Vatandaş bu konuda bilinçli olmalı. 

BİNALARA BAKIM YAPILMALI

Yazın binalara bakım yapılmalı. Apartmanlar bunu yapmalı. AFJET’in işi değil bunlar. Biz ısıyı 63 derece olarak getiriyoruz dönüşler 45 ben daha ne yapabilirim? Bütün binalara girip radyatör bakımı yapamam ki. Jeotermal ısıtma alan vatandaşlarımız yaz aylarında taşın altına elini koyup bizim istediğimiz standartlara binalarını lütfen getirsinler. 

İZMİR’DE UYGUN OLMAYAN BİNALARA ISI BİLE VERMİYORLAR

İzmir Jeotermal, binalarını uygun hale getirmeyen kişilere ısı bile vermiyor. Biz vatandaş mağdur olmasın diyerek bu iş devam ediyor ama bıçak kemiğe dayandığında artık yapacak bir şey yok. 

DOĞALGAZDAN YÜZDE 153 DAHA UCUZUZ

Çok cüzi fiyatlarla bu hizmeti veriyoruz. Doğalgaza göre yüzde 153 daha ucuzuz. Onu söylemek istiyorum. Farklı apartmanlardan örnek vermek istiyorum. 1291 liraya bir sezon boyunca ısınan binalar var. Bugün bir ithal kömrü 4500 TL. Biz 1250 liraya vatandaşı 24 saat 218 gün ısıtmaya çalışıyoruz. Maksimum bin 500 lira ödüyorlar. 

REENJEKTE YAPMAYA YANİ SUYU YER ALATINA VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Reenjekte olayını çok önemsiyorum. Ben bununla ilgili iki tane tez yaptım. Bu saha bize atalarımızdan miras kaldı. Ben Yusuf Ulutürk olarak ne olursa olsun mantısı ile hareket etmeyeceğiz. Yüzde 95 reenjekte yapıyoruz. Bu arada ısıl cephe oluşuyor bunu yenmek için bir zaman gerekiyor. Bu eksi 22’ye düştüğünde sıcaklık ani olarak düşüyor. Biz bu reenjekte işlemini yapmasaydık bazı yerler gibi suyu dışarı atsaydık bu sorunların hiç biri ile karşılamazdık. Ben 34 sene bu işi yapan insan olarak jeotermal enerjiyi heder edecek bir çalışma yapmayacağım. Bizim yaptığımız işin 3 sene 5 sene sonra ne yapmak istediğimiz çok daha iyi anlaşılacak. Bu bizim kilit noktamızdır. 

FIRAT NEHRİ’NDEN DAHA FAZLA SU ÇEKİYORUZ

Biz saatte 2 bin 200 ton su çekiyoruz. Fırat Nehri’nden daha fazla bir su demek bu. Bu suyun doğaya salındığını düşünün. Bunun yaratacağı tahribatı düşünün. Biz buna izin vermedik. Bundan sonrada devam edeceğiz. Bir iki günlük sıkıntılar olacak. Eleştirelere açığım bu yapıdayım.  >>Nail Azbay'ın Haberi.