Geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Tanıtım Bürosunun katkıları ile Antalya ve İstanbul halkıyla buluşturulan, Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergileri ile şehrin yumurta üretiminde Türkiye'de en büyük merkez olduğuna dikkat çekilmiş ve bu konuda İlimiz yumurta sektörünün tanıtımı noktasında önemli bir tanıtım faaliyeti sağlanmıştı.

EVRENKAYA SPONSOR
Afyonkarahisar Valiliğinin himayelerinde, İlimizin en köklü Yumurta Üretim Şirketlerinden Evrenkaya Köyüm Yumurta’nın katkıları ve işbirliği ile Ankara'da düzenlenen sergilerde, şehrin yumurta üretiminde Türkiye'nin en önemli ve en büyük şehri olduğuna dikkat çekilerek bu konuda önemli bir ulusal tanıtıma imza atıldığı öğrenildi.
“DUYARSIZ KALAMAZDIK”
Yapılan çalışma hakkında ilgi bilgi veren Evrenkaya Köyüm Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Evrenkaya: “Geçtiğimiz aylarda sadece Afyonkarahisar Valiliğimizin destekleri ile Antalya ve İstanbul'da düzenlenen sergiler, İlimiz yumurta sektörünün tanıtımı açısından önemli ve değerli bir çalışmaydı. Afyonkarahisar Valiliğimizin ve Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz'ın İlimiz yumurta sektörünün tanıtılması yönündeki gerçekleştirdiği bu değerli jeste, İlimizin en köklü yumurta üretim şirketlerinden birisi olarak kesinlikle duyarsız kalamazdık. Madem Türkiye'nin en büyük yumurta üreticisi şehri biziz, bu yönümüzü ülke genelinde tanıtmak İlimiz sektörü olarak bizlere düşmektedir diye düşündük ve Sayın Valimizin başlatmış olduğu tanıtım zincirine yeni şehirler eklemeye karar verdik” dedi. Evrenkaya bu bağlamda, Dünya Tavukları ve Yumurtalar Sergilerinin, Ankara’da düzenlemeye ve Başkentimizde yaşayan vatandaşlarımıza, Türkiye'nin en büyük yumurta üreticisi şehri olduğumuz konusunda tanıtım yapmaya karar verdiklerini belirterek, Ulusal anlamda Sucuk, Kaymak ve Termali ile tanınan şehrimizin tanınırlık simgelerinin yanına birde yumurtayı eklemek sektör olarak en büyük isteğimizdir” dedi.
“ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAK”
Abdullah Evrenkaya, İlimiz yumurta sektörünün tanıtımı nezdinde başlatılan bu çalışmanın Başkent Ankara dışında diğer Büyükşehirler'de gerçekleştirilmesi konusunda ellerinden geldiğince destek vereceklerini ve yapılacak tanıtım çalışmasının, şehrin yumurta sektörü için önemli bir kazanım olacağının altını çizdi.
KIZILAY MEYDANI’NDA
Dünya Tavukları ve Yumurtalar Sergileri, Yumurtanın Başkenti Afyonkarahisar'dan teması ile 15 Mayıs ve 7 Haziran 2019 tarihleri arasında Kızılay Meydanı ve Söğütözün'de bulunan Ankara'nın iki büyük Alışveriş Merkezinde başkentliler ile buluşacak. Serginin açıldığı gün Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde üst düzey bürokratlarında gezdiği sergileri açık kalacağı 24 gün boyunca, Ankara'da yaşayan yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret edeceği belirtiliyor.