Afyonkarahisar’a toplu ulaşımda yeni bir anlayış getiren Afyonkarahisar Belediyesi Şirketi Yüntaş A.Ş. tarafından hizmete alınan halk otobüslerinde kullanılan Afyonkart’tayeni öğretim-eğitim yılı öncesinde başlatılan yeni kampanya öğrenci ve velilerimize büyük avantaj sağlayacak.

Yeni kampanya ile öğrenci abone kart sahibi olan öğrencilerimiz 1 ay boyunca sınırsız 60 liraya taşınırken, abone kart sahibi siviller de bir ay boyunca sınırsız olarak 90 lira ödeyerek şehir içi toplu taşıma hizmetinde yararlanabilecekler.

Yeni kampanya döneminde aylık abone olmayan tam kart sahipleri her biniş için 1,75, aylık öğrenci abonesi olmayan öğrenci indirimli kart sahipleri 1,5 lira ödeyerek taşınacaklar.  Bu taşıma sırasında 45 dakika içerisinde yapılacak aktarmalarda ücretsiz olacak.

Afyonkart aboneleri için yapılan yeni düzenleme ile birlikte kart ücretlerinde de tam kart, indirimli kart, abonekart ve öğrenci abone kart sahipleri için indirime gidildi. Daha önceki tarihlerde bu gruplara 15 liradan satılan Afyonkart’ta kart bedeli 7,5 liraya indirildi.

Yaklaşık bir ay öncesinde başlayan nakit indi-bindi ücretleri de 1,5 liradan 2 liraya yükseltildi.  10 Eylül 2018 tarihinden itibaren geçerli olan uygulama, şehir içi ulaşımda Afyonkart kullananları avantajlı hale getirecek.