FETÖ’cü hakim ve savcıların AK Parti döneminde mesleğe kabul edildiklerine ve bazı davalarda bu hakimlerin görev aldıklarına ilişkin iddialara bilgiler ışığında açıklama getiren Milletvekili Özkaya “AK Parti döneminde mesleğe alınan ilk hakim ve savcıların sicil numarası 94870 ve sonrasıdır. Dolayısıyla Ergenekon-Poyrazköy-Balyoz davalarında bu sicilde görev yapan (kıdemi nedeniyle) sınırlı sayıda hakim savcı olmuştur.

28 Şubat döneminde, İmam-Hatiplerin kat sayı nedeniyle kasten önü kapatıldı. Bu nedenle yerli ve milli ailelerinin önemli bir kısmının çocukları FETÖ okullarına gitti. İHL düşmanlığıyla olaya yaklaşanlar bilerek veya bilmeyerek FETÖ’cüleri hakim-savcı kaymakam, kamu görevlisi yaptı.

AK Parti iktidara geldiğinde ise KPSS’den yüksek puan alan kişilerin önemli bir kısmı FETÖ’nün okullarında eğitim almış kişilerdi. Ayrıca bu hainlerin soru çalması (sonradan ortaya çıktı) nedeniyle de kamuya daha fazla sirayet ettiği anlaşılmıştır.” dedi.

Ayrıca ihraç edilen hakim ve savcılarla ilgili bazı istatistiki bilgilerde paylaşan Ali ÖZKAYA

“İhraç edilen 3937 Hakim-Savcıdan;

M.Seyfi Oktay’ın mesleğe aldığı 1559 Hakim-Savcıdan‘dan 192’si ,

Mehmet Moğultay’ın aldığı 963 Hakim-Savcıdan‘dan 142’si ’i ve

H.Sami Türk’ün aldığı 549 Hakim-Savcıdan‘dan 206’sı 8i olmak üzere yani bu üç bakan döneminde mesleğe kabul edilen toplam 3071 hakim ve savcıdan 540’ı FETÖ’den ihraç edilmiştir.” dedi

Bu durumun kişiler bakımından incelenmesi durumunda da en fanatik FETÖ’cü hakim ve savcıların hangi bakanlar döneminde mesleğe kabul edildiğinin aşağıda da belirtildiği gibi gayet açık olduğunu ifade etti.

35837

Zekeriya ÖZ 

Mehmet Seyfi OKTAY

34659

Mustafa BİLGİLİ

Mehmet Seyfi OKTAY

34892

Muzaffer BAYRAM

Mehmet Seyfi OKTAY

36822

Ferhat SARIKAYA

Mehmet Seyfi OKTAY

36924

Nihat TAŞKIN

Mehmet Seyfi OKTAY

37278

Metin ÖZÇELİK

Mehmet Seyfi OKTAY

37289

Özcan ŞİŞMAN

Mehmet Seyfi OKTAY

37734

Ahmet BERBEROĞLU

Mehmet MOĞULTAY

37750

Mahmut ŞEN

Mehmet MOĞULTAY

42678

İdris BERBER

Hikmet Sami TÜRK

 

FETÖ’nün yapılanmasıyla ilgili AK Parti’nin eleştirilebileceğini ancak bu örgütün başta CHP olmak üzere her parti döneminde gizli gizli devlete sızdığının anlaşıldığını hatta asıl FETÖ’cülerin kimlerle işbirliği yaptığının görüldüğünü söyleyen Milletvekili Ali ÖZKAYA, “Bu süreci itina ile yönetmek ve doğruyu yanlıştan ayırarak bu kişileri adaletle kamudan tasfiye etmek hepimizin görevidir. İhanet, ticaret ve ibadet ayırımını bihakkın yerine getirmek, adaletle sonuç alıcı çalışmalar yapmak, terör örgütleriyle bağı olan kamu görevlilerinden kurtulmak durumundayız.” dedi.