Programa Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, gazete ve televizyon yetkilileri, il genelinde görev yapan basın çalışanları ve ulusal ajansların temsilcileri katıldı.

Marka Değeri ile Daha Fazla Ziyaretçi ve Daha Fazla Tanıtım İstiyoruz

Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, basın mensuplarının gününü ve aynı zamanda Mülki İdare Amirlerinin gününü tebrik etti. Yılda iki kez basın çalışanları ile bu tür etkinlikte bir araya geldiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “2019 yılını geride bıraktık. 2019 Afyonkarahisar açısından çok parlak bir yıl oldu. Ekonomik sıkıntılar vardı. Yatırımlar açısından zaman zaman istediğimiz seviyelere gelemediğimiz dönemler vardı. Ama yılın sonuna doğru yatırımlarda önemli kazanımlar elde edilerek planlı şekilde bitirildi. 2019 Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından önemli bir yıldı. Bir taraftan tanıtım yapılırken diğer taraftan da bu tanıtımın uzun vadede işe ve aşa dönüşmesi için önemli kazanımlar elde ettik. Günümüzde artık ülkeler yarışmıyor. Artık iller rekabet içerisinde. Özellikle turizm alanında şehirlerin rekabetini görüyoruz. Marka değerine sahip iller daha fazla tanınıyorlar, daha fazla ziyaretçi alıyor ve refah düzeyi daha yüksek iller haline geliyorlar. İşte bizim de Afyonkarahisar’da yapmak istediğimiz şey aslında budur. Bu yönde de hızlı bir şekilde ilerliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Her Şehrinin Gıpta İle Baktığı Bir Şehir Olduk

Afyonkarahisar’ın artık bir marka değeri olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Geçen yıl yapılan başvurular sonucunda Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olmamızla termal alanında dünyanın sayılı 42 şehrinden biri olduk. Termalde zaten iyiydik ama bu bir marka değeri katan sertifikadır. Sertifikamızı aldık dünyanın termal şehirlerinden birisiyiz. Bu alanda Bursa ve Pamukkale’den sonra 3. İliz. Gastronomi alanında dünyada 36 şehirden, Türkiye’de 3 ilden birisiyiz. Biz Afyonkarahisar’da vizyonumuzu da ortaya koyduk. Birlik ve beraberliği kamu kurum ve kuruluşları olarak sağladık. Bunun sonucu olarak da şuanda Türkiye’nin her şehrinin gıpta ile baktığı bir şehir haline geldik. Onlarca şehirde belki bu potansiyel var ama işte birlik ve beraberliği sağlayabilmek ve hedefe birlikte odaklanabilmenin sonucunu biz aldık. Başlangıçta belki çok az kişi böyle bir sonuca varacağımızı düşünmüştü ama şuanda bunun verimini almaya başladık.” diye konuştu.

Basın Mensupları Yerel dinamikleri Yönlendirmeli

Afyonkarahisar’ın her geçen gün daha fazla bahsedilen bir il olduğuna değinen Vali Tutulmaz: “Şuanda otellerimiz dolu. Lokantalara ve restoranlara gelen kişi sayısında önemli oranda artış var. Asıl önemli olan ilimize fenomenlerin, rehberlerin, ekonomi yazarlarının, turizm yazarlarının ilgisi arttı. Afyonkarahisar her geçen gün ulusal basında daha fazla yer alamaya başladı. Gıda alanında hizmet veren işletmelerimiz işi ciddiye alırlarsa, başarı gelir. Sadece para kazanma ve fiyat artırma yoluna giderlerse bu başarılardan verim alamayız. Bu konuda basın mensuplarına büyük görev düşüyor. Yerel dinamikleri olumlu yönde yönlendirelim. Önce nezaketi, temizliği, lezzeti ve lezzeti sunarken belirli hikâyeleri de anlatarak insanları daha cezbedici hale getirelim. Afyonkarahisar’la ilgili zaman zaman olumsuz yazılar sosyal medyada dolaşıyor. Bizim artık kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Biz marka bir şehiriz. Bu marka değerini iyilikte, nezakette ön plana çıkarmalıyız. Olumsuzlukları azaltmalıyız. İşte basın mensubu arkadaşların bu konuyu gündeme taşımaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yerel Zihniyette Kalırsak UNESCO’da Başarılı Olamayız

Afyonkarahisar’ın UNESCO’ADA Gastronomi Ağına kabul edilmesi ile artık daha fazla gezgini ağırlayacağını kaydeden Vali Tutulmaz: “UNESCO gezgini baktığında dünyadaki 36 şehirden birinin Afyonkarahisar olduğunu görecek ve bu şehre gelecek. Yani biz artık dünyayı Afyon’da ağırlayacağız. Eğer biz yerel zihniyette kalırsak UNESCO’da başarılı olamayız.  Bizim biraz evrensel değerli ön planda tutacak, her yerde kabul görecek, nezaket hijyen gibi alanlarda olumlu olarak ön plana çıkmalıyız. Eksiklerimizi de gidermeliyiz. Elde ettiğimiz başarı azımsanamayacak kadar büyük bir başarıdır. Biz bu marka değeri elde ettik, alt yapımız müsaitti. Bir kültür şehriydik, turizm şehri olma yönünde ilerliyorduk, Gastronomi ile bu değerleri tescilledik. Tescil kalıcı olmayabilir. Bizim bu alandan iyi faydalanmamız lazım. Daha çok kişiye iş, aş olacak şekilde devam ettirmeliyiz” dedi.

2019 Yılı 2018 Yılına Göre İlimiz Açısından Çok Başarılı ve Verimliydi.

2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarının başarılı bir performans sergilediğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “2019 yılını özetleyen bir bilgi notu sizlerle paylaşıldı. Tüm kurumların çalışmalarını içeriyor. 2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarında büyük başarı elde edilmiştir. Bir önceki yıla göre büyük oranda artı değerler var.  Her yıl biraz daha üzerine koyarak gidiyoruz. Eksiklerimiz de muhakkak vardır. Onları da basın çalışanları olarak sizler tespit edeceksiniz. 2019 yılı 2018 yılına göre ilimiz açısından çok başarılı ve verimli geçmiştir. 2020 yılının da 2019 yılından daha başarılı geçmesini diliyorum. Kamu olarak, basın olarak bunun bilincinde olalım. Afyonkarahisar’da nasıl katkı sağlayabiliriz sorusuna kendimize soralım. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve basın mensupları günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.