31 Mart’ın üzerinden zaman geçmesine rağmen İstanbul ve bazı yerlerde sonuçların netleşmediğini kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da önde olduğu açıklandı. Ancak mazbatası verilmedi. Kamuoyunda bu konu sıkça tartışılıyor. Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçen yarışta son sözü YSK söyleyecek. Karar merakla bekleniyor” diye konuştu.

“Yerel seçimlerde herkes kazandı”

Yerel seçimlerde herkesin kazandığını söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Neredeyse kaybeden kimse yok. Ak Parti kazandı, Cumhur İttifakı’nın oyunu korudu. MHP kazandı, bir önceki seçime göre daha fazla yerde belediye başkanlığı kazandı. CHP kazandı, hem oyunu arttırdı, hem de büyük şehirlerde başkanlığı kazandı. Ak Parti açısından İstanbul’daki yaşananlar 7 Haziran seçimlerindeki oyunun düşmesine benzetilebilir. Ak Parti İstanbul’u kaybetmiştir. Burada enteresan olan Bahçeli’nin açıklamalarıdır. Seçimlerin ardından 1 oyla bile fark atanın kazanan olacağını söylerken, sonrasında İstanbul’da seçimlerin yenilenmesini istedi” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Oy tercihlerinde ekonomi etkili oldu”

Seçimlerde ekonominin etkili olduğunu belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Hayat pahalılığı seçimlere etki etti. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar hayat pahalılığını daha yoğun hissettiklerinden seçimlerde tercihlerine de etki etti. 7 Haziran seçimlerinde de iktidar partisi hükümet kuramamıştı. Karşısındaki muhalefet partileri de hükümet kuramadılar. Ardından geçen süreçte hükümet kurulamayınca Kasım ayında yeniden seçime gidildi ve iktidar partisi yine kazanmıştı. Bu son seçimde özellikle sahil şehirleri ve birçok büyük şehir ekonomik sıkıntıları seçim tercihlerine yansıttılar. Ankara ve İstanbul’da 25 yılın ardından belediye ilk kez muhalefet partisinde geçti. Bu ilginçtir” diye konuştu.

“Şu anda seçimlerin tescil edilme sürecindeyiz”

Seçimin hukuki bir süreç olduğunu anımsatan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Şu anda seçimlerin tescil edilme sürecindeyiz. Yasal itirazlar yapıldı. Biraz süreç uzun sürüyor. İstanbul gibi bir yerde geçersiz oyların yeniden sayılması zaman alır. İstanbul seçimlerinin galibi Ekrem İmamoğlu’dur. Bu YSK tarafından da açıklandı. Şu anda itiraz süreci yaşanıyor.  Daha önce yaşananlara bakıldığında sandıkların yeniden sayılması mümkün görünmüyor. Seçmen taşınması nedeniyle iptal edileceği konuşuluyor. Bunun da olacağını sanmıyorum. İmamoğlu bana göre bu hafta içinde açıklanır. Bu olmazsa ülkemiz demokrasisi yara alır. Dünyada güvenilirliğimiz yara alır” şeklinde konuştu.