Çobanlar’ın ikinci kongresinde seçime tek listeyle giren Muhammet Uysal oy birliğiyle Yeniden Refah Partisi Çobanlar İlçe Başkanı oldu. Kongre sırasında açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Milli Görüş Hareketinin Merhum Lideri Necmettin Erbakan Hoca’nın “Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir” sözüne istinaden neden siyaset yapmaları gerektiğine değindi.

SAKARTEPE, KATILDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe’nin katılım sağladığı Yeniden Refah Partisi Çobanlar İkinci Olağan Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe Anadolu’nun her ilçesinin ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayarak iktidara uzanan yolda durmadan ve yorulmadan ilerleyeceklerini kaydetti. Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe “Bugün İzmir’imizde beş yüz bin Bayraklı ilçemizin ve iki yüz bin nüfuslu Torbalı ilçemizin kongreleri vardı. İl Başkanımız bizi davet ettiğinde ‘Çobanlar bizim için çok önemli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağım. İzmir’de siz yedi yüz bin nüfuslu iki ilçemizin kongresini yaparsınız ama biz gidip Çobanlarlı kardeşlerimizle buluşacağız’ dedim” diyerek Çobanlar’ın Milli Görüş için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

ANKET ŞİRKETLERİ İTTİFAKINIZI SEÇİN DİYORLAR

Anket şirketleri ve ulusal medyanın tavırlarına anlam veremediklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe anket şirketlerinin ve televizyon kanallarının kendilerine “Bizim sizi göstermemiz için lütfen ittifakınızı seçin” şeklinde talepler olduğunu, aksi halde Yeniden Refah Partisi’ni kararsızlara yazacaklarını belirttiklerini ifade etti. Bu durum karşısında duruşlarından asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe, “Kardeşim ben kararsız değilim. Ben son derece kararlıyım. Kararımda Milli görüş ve Yeniden Refah Partisidir. Bu kadar net mesaj varken sen beni nasıl kararsızlara yazacaksın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe Cumhurbaşkanı adaylarıyla alakalı net konuşarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın 13. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek ilk seçimde parlamentoda olacaklarını belirtti.