Gök’ün açıklamaları şöyle:

ESNAFA MASKE DAĞITABİLİRİZ

Bilindiği üzere virüs hoplayıp zıplayarak, iki insanın karşılaştığı zaman bulaşan değildir. Elle birbirine temas veya virüs’lü kişinin temas ettiği yere dokununca bulaşır. Bulaşan virüs elle yüze göze dokununca kendimize enfeksiyonu kapmış oluruz.Devletimizin ve yetkili organların açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Ellerimizi, sabunlu bir şekilde sık yıkamak virüse karşı önlem olarak olmazsa olmazlarımızdan. Maske takmak yüzü tahriş edip ellerimizle takıp çıkartırken bulaşma imkanı bazen artabiliyor. Gerek duyulursa devletimizden açıklama yapılırsa her müşteri ve esnafımıza maske dağıtırız. Maske şu anki süreçte korumaktan ziyade daha çok yayılmasına sebebiyet verebiliceği ihtimaline karşı maske haricindeki bütün önlemleri virüs’e karşı sıfır risk olarak aldık.

PAZARDAN VE MANAVDAN ALIŞVERİŞ YAPIN

Görüldüğü gibi kapalı mekanlarda ne kadar önlem alınırsa alınsın bulaşma ihtimali var. Sağlığımız ve yarınlarımız için halkımızı önemle pazarlarımızdan ve manavlarımızdan alışveriş etmesini tavsiye ediyoruz. Her zaman olduğu gibi market zincirleri insanları aldatmaya pazarlarımızda ise rekabet ortamı, kalite, çok çeşitlilik, tazelik ve hesaplı alışveriş de her zaman Afyonlu hemşerilerimizle bir beraber  kardeş olduğumuzu daha önceki basın açıklamalarımızda da defalarca dile getirdik.

ELDİVEN DAĞITTIK

Dünyayı tehdit ve risk altına alan Corona ya karşı da alacağımız tedbirlerden daha güçlü olmayacağı bilinci ile virüse karşı sıfır risk hedefine esnafımıza ve müşterilerimize eldiven dağıtarak bilgilendirerek önlemler alarak ve uygulamaya geçerek Belediye Başkanımızın talimatı ile Belediye ekiplerimizin pazarlarımızın bir gün önce dezenfekte etmesiyle virüs’e karşı sıfır risk Afyonkarahisar Halkımıza hizmet olarak sunmuş bulunuyoruz. Marketler ve A.V.M’ler  ile kıyaslanamayacak kadar Corona ya karşı sıfır risk, pazarlarımıza bekleriz.

BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR

Bu arada şunu da söylemeden geçmek istemiyorum.En başından bugüne kadar Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ve sağlık çalışanlarımızın gecesini gündüzüne katması, göstermiş oldukları fedakarlıklarını şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.