Veysel Gök’in açıklamaları şöyle: 

EKMEĞİ NEREDE YİYORSANIZ SEÇİM ÇALIŞMASINI ORDA YAPIN

Türkiye’mizinde dünyaya bedel zenginlikleri ile gücü de göz önünde bulundurarak en fazla on gün içinde çözüm bulunabilecek 90 Milyonun kanayan yarasına 10 yıldır muhalefette, iktidarda sessiz anlamış değilim. Yetkili iseniz çözüm bulun, yetkili  değilseniz sesimiz olun.. Seçimi bizle yapıyorsunuz ekmeği başka yerde yiyorsunuz. Bizim ekmek nerede? Sayın iktidar ve muhalefet; ekmeğimizi verin, ya ekmeğimizin olmadığını dile getirin, yada ekmeği nerede yiyorsanız seçim çalışmasını orada yapın. 

BULUNDUKLARI YERLERİ KORUYORLAR

Tarımı ve esnafçılığı bilmiyorsunuz. İşin garibi bilmediğinizi de bilmiyorsunuz. Sahaya inin, bizlerle bir gün yaşayın. Korkmayın ölmezsiniz. Sizin bir gün dahi yaşayamadığınız hayatı, biz esnaf ve çiftçiler ömür boyu yaşıyoruz. Mazlumun elinden tutmayan hiçbir siyaset ayakta kalamaz. Sayın iktidar ve muhalefet bulunduğunuz yerlerin statüsünü korumanın derdine esnaf ve çiftçinin derdini de ekleyin, ekleyin ki olaylardan çok uzak olmayın, olmayın ki yapmak istediğinizde veya eleştirdiğinizde ok hedefine varsın. 

HALCİ Mİ, PAZARCI MI RANTÇI?

Sebze fidesi diyoruz, fidan mı? Diyor. Fide fide diyoruz ağaç mı? Diyor. Bir domates tohumunun 30 günde fide, şaşırtılarak 70 günde ilk ürünleri oldurulmaya başlandığını kime anlatacağız. Bu süre zarfında hastalığı, ilacı, gübresi, elektrik ve su işçiliği derken çiftçiye kış aylarında sadece düz domatesin 2,5 TL ye mal olduğu çeri salkım domates olduğunda katladığı doğal afet vs. hariç bu durumu kim bilecek? Peki pazarda 2 TL ise çiftçimi, aradaki köprü halci mi? pazarcı mı? Rantçı. Çiftçinin emeği nerede? Halcinin karı nerede? Pazarcının emeği, karı, masrafı  nerede? 

TÜRKİYE’NİN CİVATASI İLE OYNAYAN HİLEKAR KİM?

Denetlemek çok basit. Sahaya inersen bilirsin, bilirsen kontrol edersin. Kontrol edersen üretici yerinde maliyet ne kadar, tüketici yerinde masraf, satış ne kadar görürsün. Görünce de rantçı; halci mi? Pazarcı mı? Çiftçi mi? En ağır şekilde ödetirsin. Devletine, milletine kimse zarar veremez. Vermeye kalkanın da bedeli en ağır şekilde ödetilsin. Emektar çiftçi artık yeter diyor. Gariban pazarcı incindim diyor. O zaman nerede ulusal güvenlik sorunu olmuş rantçı? Kim bu Türkiye’mizin cıvatasını oynatan hilekar. Milletimize eşkiyalık eden vurguncu, talancı, sokak ortalarına kadar gelip şehrin yapısını, sosyal dokusunu, piyasaları ve siyaseti avlayan. Devletini, milletini tehdit eden kim? 

MARKETLER YÜZDE 900 KAR EDİYOR

Halk günü yapacağız deyip 90 Milyonun karnını doyuran, bitmiş tükenmiş çiftçiden zararına zarar ekleyerek 1,5 TL ye aldığınız domatesi %900 karlar ederken size karşı olmak yetmez, çiftçinin hakkını da savunacağım. Dur diyen yok üretim yerlerinde bile emektar çiftçini gözüne baka baka 4 katına satıyorsunuz. İğneden ipliğe her şeyi satıp kartelleşip ne esnaf koydunuz ne çiftçi… Çalıştırdığınız personelin maaşından sigortasından tutun, türlü türlü teşvikler veren devletimize bu yapılır mı? Sizler kartelseniz, bende devletimle kartelim. Sizi durdurana kadar durmayacağım.

MARKETLERDE HAFTA SONU YASAĞINA UYSUN

 Sayın devletim hafta sonu yasaklarına marketlerde uysun. Zorumuza gidiyor gördüklerimiz ve bildiklerimiz. Milletimiz kaliteli ve ucuz yesin diye biz esnafla çarpıştırılan bu marketlerle şartlar eşit olsun. Haftada bir gün kapatılsınlar, aylık kazançları olan 500 Milyon ve katları cezalar yesinler, hata yaptıkça ceza yemeğe de devam etsinler. Teşviklerde mazlumlara gitsin.