Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in çağırısıyla Osmanlı Geleneği olan Zimem Defteri Uygulaması başarıyla devam ediyor. Belediyemizin öncülüğünde hayırseverlerimizin desteği ile başlatılan Zimem Defteri uygulamasında mahalle bakkallarını veresiye defterleri kapanıyor.

BORÇLARI BİZZAT KENDİ HESAPLADI

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Bakkallar Odası Başkanı  Cengiz Üstün ve Muhtarlar Dernek Başkanı  Suat Uygur ile mahalle bakkalları ziyaret edildi ve vatandaşlara ait defterlerdeki kayıtlı borçlar hesaplanarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından bizzat ödendi.Uygulamanın başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Zeybek, hem Osmanlı geleneği olan Zimem Defteri uygulaması hayata geçirdiklerini hemde , vatandaşlarımızın esnafa olan borçlarının kapandığını söyledi.

"HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Kovid-19 salgını dolayısıyla Türkiye ve Afyonkarahisar'ın zor günlerden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etti. Başkan Zeybek, "Halk arasında veresiye defteri olarak da bilinen bakkal, market ve esnaflardaki 'zimem defteri'nin ödenmesini hayırseverlerimizle birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağ olsun Afyonkarahisarlı hayırseverlerimiz bu çağrımıza büyük ilgi gösterdi. Buradaki asıl amacımız kardeşlik duygularımızı pekiştirmek. Yardım yapacak olan hayırseverin, yardım yaptığı hemşehrimizi tanımadan onun borcunu küçük esnafımıza ödemesiydi. İlk etapta inşallah bunu başardık. Hayırseverlerimize buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, önümüzdeki süreçte uygulamamızın devamı gelecek." dedi.