Afyon Postası’nın Özel Haberi.

İddiaların odağında Sinanpaşa İlçesine bağlı Tınaztepe Belediyesi var. Kimin tarafından çekildiği belli olmayan video sosyal medya uygulaması olan Tik Tok’tan paylaşılmasının ardından kısa sürede Twitter’a taşındı. Videoda köpeğin çöp toplama aracında götürüldüğü görülürken, videoaya eklenen ve içerisinde “ölüm” kelimelerinin geçtiği şarkı da tepki topladı.

 “KÖPEK NEREDE?”

Twitter’dan İsmail Özen isimli bir vatandaşın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Afyonkarahisar İlinin Sinanpaşa İlçesine Bağlı Tınaztepe Belediyesine ait çöp kamyonunda sokak köpeğinin ne işi var?Şu an bu köpek nerede? Utanmadan sıkılmadan bir de videoya çekip müzik koyan belediye çalışanı belediyede çalışmaya devam edecek mi?” Paylaşımın çok sayıda yorum aldığı görüldü.

TAKİP EDECEĞİZ

Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFHAYKO) Başkanı Ramazan Keskin Afyon Postası'na yaptığı açıklamada: 'Afyonkarahisar Tınaztepe de meydana gelen çöp kamyonun da ki bir köpeğin görüntüsü herkesi derinden üzmüştür AFHAYKO yönetim kurulu başkanın ramazan keskin Tınaztepe belediyesi yazı işleri Müdürü Adnan sarı ile yapılan görüşme sonrasın da video çeken belediye personeli ifadesine başvurulduğunu Ayrıca şahıs ile yapılan  telefon görüşmesin de köpeği kimin attığını bilmediğini hayvanın cansız olduğunu ancak sonrasın da canlandığını ve merkeze yakın noktaya bırakıldığını hatta bir arkadaşının hekime götürdüğüne dair bilgiler vermiştir. Video atan şahıstan bu canın bulunmasını korunaklı alana alınmasını afhayko tarafından talep edilmiştir. Ancak köpek yakalanamamıştır.dernek başkanı keskin  Şu an öncelik olarak köpek yerinden alınmalı ve ilk müdahalesinin yapılması gereklidir. Daha sonrasın da bu tür vakalar belde de gerçekleşiyor mu veya bir barınağı dahi olmayan belediye yetkisiz kişilerce toplama yapıyor mu bunun takibini yapacağız ve gerekli işlemler için müracaatlara başlayacağız.'