Ulaş Demirezer isimli bir vatandaşın ihbarını olduğu gibi yayınlıyoruz: 

13 TEMMUZ’DAN BU YANA BİR DAMLA SU AKMADI

Ben ve ailem Afyon ili Salar Kasabası'nda ikamet etmekteyiz. Yıllardır içme suyu sorunu yaşıyoruz. Ben ve eşim buraya anne ve babamızı ziyarete geliyoruz. Ailemiz bu köyde çiftçilik ve hayvancılık yapıyorlar. Ben ve eşim buraya 13 Temmuz günü geldik. Yaşadığımız eve içme suyu bu tarihten beri 1 damla bile gelmemiştir.

OY YÜZÜNDEN GÖZ YUMULUYOR

Belediyeye bundan önce de defalarca talepte bulunmamıza rağmen bu konuda herhangi bir çözüm bulmamaktadırlar. Sürekli çalışma yapıyoruz diyerek oyalanmaktayız. Kaçak su kullanımına mevcut başkanın oy kaygısı yüzünden göz yumulmaktadır.

BAŞKAN AFYON’DA YAŞIYOR

Belediye Başkanı ise Afyon Merkezde yaşadığı için ve köyde yaşayan insanlar gibi sorunlar yaşamadığından dolayı  çözüm üretmemektedir. Evimize içme suyumuzun akmamasıyla ilgili ne belediyeden ne de başka bir yerden kimse gelip ilgilenmemiştir.

ZOR DURUMDAYIZ

Hem Belde sakinleri hem de aile olarak bizler bu konuda çok zor durumdayız. Temel ihtiyacımız olan içme suyuna 2021 yılı Türkiye'sinde yıllardır erişememekteyiz. Pandeminin ülkemizde ne kadar önem verilen bir konu olduğunu da düşünürsek, temizlik, hijyen, içilebilir içme suyu imkanlarına erişemememizi sizlerin takdirine bırakıyorum. Hayvandan ya da tarlasından çıkan ailem suya erişim sıkıntısı nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar.

VATANDAŞIN TALEBİNE KARŞILIK VERİLİYOR

Belediye Başkanı "beğenmiyorsanız gidin" şeklinde vatandaşların bu taleplerine karşılık vermektedir. İlgi alaka konusunda vatandaşın derdine kulak vermemektedir.

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti adayı Cengiz Taşpınar %45 oyla bu belediyeye başkan olarak seçilmiştir. Belediye olarak Millet İttifakı %88 oranında oy toplamıştır. Ayrıca Belediye Meclisinde de AK Parti %47, Millet İttifakı %87,5 oranında çoğunluğa sahiptir. Yani demem o ki neredeyse seçimde oy kullanma hakkına sahip belde nüfusunun tamamı mevcut Belediye Başkanı'na oy vermiştir.

Ancak hizmet taleplerinin karşılığı sonuç vermemektedir. İstek ve Şikayetlerimiz sonuçsuz kalmaktadır.

Konunun basın yoluyla da sizler tarafından daha gür sesle duyurulmasını rica ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Yarın bayram ve içecek, kurbanımız sonrası ellerimizi yıkayacak bir damla suyumuz yoktur.