İşte o ihbar… 

Merhaba Nail Bey kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum bir konuda baya muzdaribim ve benim gibi muzdarip olan insan da çoktur eminim. Bu konuyu çözseniz siz çözersiniz ben Afyon Postası’nı severek takip ediyorum. Ben bu sıkıntı duyduğum konuyu belediye WhatsApp hattına da gönderdim ama bir icraat göremedim. 

KULAKLARIMI TIKAYIP DUA ETMİŞTİM

Ben Afyonun Şuhut ilçesinde İstiklal Mahallesinde yaşıyorum. Ben inanın hayvanları çok seven bir insanım ama bu sokak köpekleri yaşamımızı ailecek olumsuz etkiliyor. Ben hayvanları öldürelim demiyorum ama inanın gündüzleri 6-7 tane geceleri 8-10 tane köpek oluyor mahallelerde. Ben küçüklüğümde çok köpek tarafından kovalandığım için bir keresinde 4 tane çoban köpeği kovalamıştı ve koşarak kaçarken düşüp ellerim ayaklarım kanamıştı artık ellerimle kulaklarımı tıkayıp dua ediyordum bu köpekler beni kesin ısıracaklar diye ve kulaklarımı tıkamamın nedeni hırıltılarını duyduğum köpeklerin seslerini duymamaktı. Ben yere yatıp hareketsiz durunca onlar gitmişti yani bu en korktuğum olaydı. 

AVAZIM ÇIKTIĞI KADAR BAĞIRMAK İSTİYORUM

Digerleride hakeza ve halimi  düşünebiliyorsunuzdur hal böyleyken bu köpeklerle baş etmek ve onlarla iç içe olmak inanın çok zor .Ben çalışıyorum annem çalışıyor ve biz erkenden çıkmak zorunda kalıyoruz . Ve bizim arabamız yok  evimiz merkeze uzak ilçe otobüsüne binmek için belli bir mesafe yürümek gerekiyor o kadar korkuyoruz ki hava daha karanlık oluyor ve erkenden gitmemiz gerekiyor inanın artık arkama bakıp köpek geliyor mu diye defalarca aynı hareketi yapmaktan sıkıldım ve bu korku insanın doğasında olan bir şey bunu atamıyorsunuz. Birde bazı insanların bir şey yapmaz demesini anlayamıyorum.Bir şey yapmasına gerek yok ki korkmak için o zaman zaten iş işten geçer kovalaması havlaması beni korkutmaya yeter diye avazımın çıktığı kadar  bağırmak istiyorum. 

EVE GİRDİYSEM ŞÜKREDİYORUM

Akşam eve dönüşte illaki iş olmasına gerek yok eğer akşam ezanında eve girebildiysem şükrediyorum ama bazen mecburen geç kalabiliyorum eğer  akşam ezanı geçtiyse eve gidebilmek için ya annemi ya kardeşimi çağırmam gerekiyor. Köpeklere kovalanmadan korkmadan girebilmek için. İnanın artık bıktım biz bu korkuları yaşamak zorunda değiliz ve yaşamak istemiyoruz. Mahalledeki bir çok insan rahatsız ama en azından aracı olanlar sıkıntı çekmiyor yani bizim aracımız yok diye bu sıkıntıları çekmek zorunda mıyız? İnanın ben başta dediğim gibi köpekleri öldürelim diye bir çözüm yolu sunmuyorum bir barınak yapılsın ve sokak köpekler toplanıp götürülsün evinde köpeği olan da bağlasın. 

BÖYLE HAYVAN HAKKI SAVUNULMAZ

Zaten şikayet ettiğimizde birçok belediye görevlisi hayvan hakları var bir şey yapamayız diyorlar peki amenna ben katılıyorum ve destekliyorum ama sokaklarda bırakarak insanları korkutarak hakka girerek hayvan hakları savunulmaz. Ülkede hayvan hakları var ama insan hakları yok mu çocuklar dışarda rahat oynayamayacak bir insan işine rahat grip gelemicek mi hep bir korku mu yaşanacak dışarda ve ben Nail Azbay tüm yetkililere sesleniyorum lütfen bu işe bir çözüm bulsunlar. Bu korkuyla yaşamaya bir dur desinler.

İLLA BİRİNİN PARÇALANMASI MI LAZIM?

İllaki köpek parçalayınca mi çözüm bulunacak lütfen sesimizi duyun köpeklere bir barınak yapın. Oraya götürün orada tüm imkanlarımızla onları  koruyalım hatta barınaklar bahçeli duvarlı olsun orada koşup eğlensinler köpekler ben hayvan düşmanı degilim ama bu konuda gerçekten çok mağdurum. Nail Azbay sesimizi duyur musunuz rica etsem. Çok teşekkür ederim Nail Azbay, çok teşekkürler Afyon Postası...