Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sezer Küçükkurt ile yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Hakan Dilek, Ömer Elçi ve yazar Ahmet Tunca Erenler Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polislere moral ziyareti yaparak küçük bir ikramda bulundu. Daha sonra AGC yönetim kurulu üyeleri TDV’de (Türkiye Diyanet Vakfı) Kitap Kahve’de incelemelerde bulundu. Gazetecileri TDV incelemesinde Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yalnız bırakmadı. 

ERENLER POLİSİNE MORAL ZİYARETİ 

AGC yönetim kurulu üyeleri Erenler bölgesinde görev yapan polislere çikolata ikramında bulundu. Daha sonra Erenler Polis Merkezi Amiri AGC yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgede duyulan ihtiyaç üzerine 2020 yılının Kasım ayı itibariyle polis merkezinin kurulduğunu belirterek, “2020 yılı Kasım ayı itibariyle Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün talimatları ile faaliyetlerimizi Erenler Polis Merkezi Amirliği olarak yürütüyoruz.” dedi. Erenler Polis Merkezi çalışanlarına başarılar dileyen AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, “Gerçekten Erenler bölgesinde bir polis merkezine ihtiyaç vardı. Polis Merkezinin faaliyetleriyle asayiş ve huzur ortamı sağlandı. Bizler basın camiası olarak çalışmalarınızda başarılar dilemek için bir moral ziyareti yapmak istedik. Tekrar görevinizde başarılar diliyoruz. Allah kazasız etsin inşallah.” dedi.

ERENLER’DE ASAYİŞ VE HUZUR ORTAMI İÇİN ÇABA GÖSTERİLİYOR 

AGC yönetim kurulu üyeleri TDV’de (Türkiye Diyanet Vakfı) incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret sonrası incelemeleri değerlendiren AGC Başkanı Sezer Küçükkurt şöyle konuştu: “AGC yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşlarımızla beraber bugün Erenler bölgesinde ziyaretlerde bulunduk. Kamu görevlilerine bilgi vermeden onlardan habersiz olarak yaptığımız bu ziyaretlerde gördük ki, burada yapılan çalışmaların gerçekten Afyonkarahisar için önem taşıyan ve sağlıkla işleyen bir yapıdadır. İlk önce yapılan asayiş denetlemelerine yerinde arkadaşlarımızla birlikte ziyaretlerde bulunarak polis arkadaşlarımıza hayırlı görevler diledik. Aynı zamanda ağız tadı ikramında bulunduk. Sonrasında Erenler Polis Merkezi Amirliğine geçerek çalışmaları yerinde gördük. Erenler bölgesinde büyük aşama kaydedildiğini, bölgede huzur ve asayişi devamlı kılmak adına önemli çabalar gösterildiğini gözlemledik.” 

AGC VE BASIN CAMİASI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK 

Sezer Küçükkurt, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bünyesinde Afyonkarahisar Valiliği’nin büyük katkılarıyla oluşturulan kitap kafeye AGC yönetim kurulu üyeleri ve medya çalışanlarıyla geldiklerini hatırlattı. Küçükkurt sözlerine şöyle devam etti: “TDV Kitap Kahve’de incelemelerde bulunup buranın işleyişi hakkında görevli arkadaşlarımızdan ve Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’ten bilgiler aldık. Erenler bölgesi ve üniversite gençliğimiz için büyük bir açığın kapatıldığını önemli hizmetlerin yapıldığını gördük. Sayın Valimizin öncülğünde gerçekleşen bu çalışmalar nediniyle Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik beyefendinin nezdinde bu başarılı çalışmaların devamını diliyoruz. Çalışmalara katkı sunan tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Burada Afyonkarahisar’a özgü şehri tanıtacak kitaplardan oluşacak bir stand açılması ve yerel gazetelerimizin burada günlük olarak bulunmasını kararlaştırdık. Üniversite gençliğine Afyonkarahisar’ın daha iyi tanıtılması için biz de basın camiası olarak üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışacağız. TDV Kitap Kahve’nin Afyonkarahisar ve üniversite gençliği için önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz.” 

ARTIK ERENLER HUZUR VE GÜVENLE YAŞANILAN BİR MAHALLE

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, AGC yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarının TDV Kitap Kahve ziyaretinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin en önemli ve özel şehirlerden biri olduğunun altını çizen Keklik, “Kadim şehir Afyonkarahisar için Sayın Valimiz Gökmen Çiçek beyefendinin öncülüğünde hemen her alanda çok ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Erenler bölgesi ilimizin en özel en önemli mahallelerinden bir tanesidir. AKÜ karşısında yer alan ve binlerce üniversite öğrencimizin de ikamet ettiği bir bölgedir. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek açıkçası bu bölgeye çok önemli bir vizyon getirdi. Bu vizyon çalışmalardan bir tanesi de geçtiğimiz yıl Erenler Mahallemizin huzur ve güven ortamını daha da güçlendirecek karakol inşaatının yapılması ve Sayın İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’in koordinesinde güçlü bir ekibin burada faaliyetlerini sürdürmesiyle ilgili bir çalışma hayata geçirilmiştir. Erenler bugün hem üniversite öğrencilerimiz, hem tüm vatandaşlarımız için güvenli ve huzur içinde yaşadıkları bir mahalledir.” diye konuştu. 

TDV KİTAP KAHVEDEN TÜM KİTAPSEVERLER YARARLANABİLECEK 

Mehmet Keklik, TDV Kitap Kahve’den başta öğrenciler ve gençler olmak üzere Afyonkarahisar’da yaşayan yediden yetmişe tüm kitapseverlerin yararlanabileceğini söyledi. Keklik, “Afyonkarahisar’da herkes TDV Kitap Kahve’yi keyifle kullanabilir. Burası bir kitap evi, kitap satın alınabilecek bir konsepttir, hem öğrencilerimizin ders çalışabilecekleri bir ortam hem de kafeterya hizmetiyle birlikte yeme-içme faaliyetlerinin de yer aldığı üç önemli fonksiyonu birarada sunan güzel hizmeti bir arada sunan TDV Kitap Kahve Projesini Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğünde gerçekleştirdik. Bu projede; Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, İl Müftümüz Sinan Kazancı’ya ciddi katkılarından dolayı emeği geçenlerle birlikte çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSAR 2020’Lİ YILLARDA HIZLA GELİŞECEK 

TDV Kitap Kahve’nin 42 farklı kategoride, 15 bin çeşit kitabın satışa sunulduğu bir Kitapevi olduğunu belirten Keklik şunları söyledi: “Buraya gelen ziyaretçilerimiz oluşturduğumuz ve daha da zenginleştireceğimiz ücretsiz kitap okuma alanlarıyla beraber geldiklerinde çay-kahve eşliğinde kitaplarını okuyabilecekler, kitap satın alabilecekler, ders çalışabilecekler. İlmi ve dini sohbetleri okur-yazar buluşmalarının, toplantıların yapılabileceği hakikaten çok fonksiyonlu bir merkez Afyonumuza kazandırılmış oldu. TDV Kitap Kahve Projesinin Afyonkarahisar’a bir marka değer katmış olduğunu düşünüyoruz. İnşallah gençlerimizden özellikle üniversite öğrencilerimizden beklentimiz TDV Kitap Kahve’yi ziyaret etmeleridir. Bu güzel hizmetten faydalanmaları, burada ders çalışıp kitap okumalarıdır. Kendilerini her yönde geliştirmelerine olanak sağlayan bu imkânı en güzel şekilde değerlendirmelerini biz istiyor, rica ediyoruz. İnşallah Afyonumuz için çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada turizm, eğitim başta olmak üzere Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğünde Gençlik ve Spor Hizmetleri başta olmak üzere her alanda yatırımlar devam edecek. İnşallah Afyonkarahisar 2020’li yılları en hızlı gelişen, en hızlı büyüyen şehirlerden birisi olacak diye düşünüyorum.”

AFYONKARAHİSAR’I ANLATAN BİR KİTAP KÖŞESİ OLUŞTURULACAK

Çalışmalara başladıkları süreç itibariyle Afyonkarahisar’da basın mensuplarının çok ciddi desteği olduğundan söz eden Keklik şöyle konuştu: “TDV Kitap Kahve hizmete açıldıktan sonra tanıtımı konusunda desteklerinden dolayı çok değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah burada Afyonumuzu anlatan bir kitap köşesi de ücretsiz bir şekilde ziyaretçilerimizin istifadesine sunulacak. Ben Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” 

Editör: TE Bilişim