İlimize sayısız yatırımlar kazandıran ve halende desteklerini esirgemeyen Eski Bakan Eroğlu, Vali Tutulmaz’la birlikte, gençlerimizin daha donanımlı olmaları, kendilerini çok daha iyi ifade etmeleri ve geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan kütüphanede incelemelerde bulundu.

 

Anıları ve kendisi ile ilgili belgelerinde yer aldığı kütüphane için kendi kütüphanesinden birçok kitap getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz kütüphane içinde incelemelerde bulunurken yetkililerden de bilgiler aldılar.

 

Kütüphanede bulunan gençlerle sohbette bulunan Vali Tutulmaz, geleceğimizin teminatı olan gençleri önemsediklerini, gençlerimizin daha iyi ortamlarda yetişmeleri için Valilik olarak birçok çalışma ve faaliyetin öncüsü ve takipçisi olduklarını belirtti.

 

İncelemenin sonunda kütüphane hakkında görüşlerini belirten Eski Bakan Eroğlu ise; “Türkiye çapında eskiden kahvehanelerin adı kıraathaneydi. Orada gerçekten bazı büyükler, kitap okur, herkes dinler ve böylece kültür artardı. Ama şimdi kitap okuma alışkanlığı çok azaldı. Herkesin cebinde bir telefon sürekli sosyal medyayla ilgileniyor. Bizim daha iyi bir gelecek kurmamız adına vaktimizi değerlendirmeli, internetin kötü alışkanlıklarından uzak durmamız gerekmektedir. Bu anlamda da kitap okumak elzemdir.” dedi.

 

Kitap okunması ve kültürümüzün daha da artması için Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik başlattığını belirten Eski Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’da bu seferberliğe en güzel şekilde cevap verdiler. Artık kahvehaneler, kıraathane olacak. Her yerde kitaplar olacak. İnsanlar boş vakitlerde kitap okuyacak. Okuma alışkanlığını artıralım inşallah. Valimiz bunu okullarda sağlamış durumda. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.