Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Tanık Koruma Dairesi Başkanı İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve Tanık Koruma görevlileri katıldı.

 

Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme toplantısında konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Geçen yılda sizlerle beraberdik. Onun için sizlere yeniden Afyonkarahisar’ı anlatmayacağız. Afyonkarahisar'da sizleri soğuk bir günde ancak sıcak bir ortamda ağırlamakta olduğumuzu ifade etmek isterim. O kadar sıcak ki arzu ederseniz akşama kadar hem bizim sıcaklığınız var, hem de tabii ki termalin sıcaklığı var. Belki de termalin en iyi gününde buradasınız onu söyleyeyim.  Devlet olmanın birinci şartı vatandaşımızın güvenliğini sağlamaktır. Bu da devlet teorilerinin ortaya atıldığı dönemlerde söylenen sözlerdendir. Hepinizin de malum olduğu üzere vatandaş egemenlik hakkını bir soyut bir varlığa devretmiştir. Bu soyut varlık devlettir. Bize her zaman söylenen şudur. Biz kamu görevlileri, özellikle de güvenlik birimlerinde ve güvenlik yönetiminde olan bizlere vatandaşın güvenliğini her yönüyle sağlamak düşüyor. Gerek herhangi bir olayın olmasını önlemek anlamında önleyici olarak, gerekse de olay olduktan sonra bunun çözümünde ve çözdükten sonra da işte bugünün çağında çözümü sağlayan tanıkların korunması ve benzeri hususlarda devletimize önemli görevler düşüyor” dedi.

 

Devletimizin temsilcisi olan bizlere ve sizlere de önemli görevler düşüyor

Devletimizin temsilcisi olan bizlere ve sizlere de önemli görevler düşüyor diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Bir devlet ne kadar güvenilirse bilin ki o kadar güçlüdür, bir devlet ne kadar güvenilir değilse bilin ki o kadar güçsüzdür. Yani devletin gücü güvenden geçer. Onun için sizler bu güveni önemli bir şekilde sağlayacak en önemli kişilersiniz. Sizler ve bizler tanıkları iyi korumalıyız. Bu nedenle güvenlik birimlerimizin görevlilerinin kendilerini çok geliştirmeleri gerekir. Her alanda kendimizi terör örgütlerinin, suç örgütlerinin daha önüne geçecek şekilde gitmemiz gerekir. Biz kendimiz bu konularda hazırlıklı olamazsak olay olduktan sonra bunu bir çözmemiz için daha çok gayret göstermemiz gerekir” dedi.

 

Devletlerin ömrü bizler gibi kısa değil, devletler uzun ömürlüdür

O zaman bizim olayların olmasını önleyecek şekilde önleyici tedbirleri çok iyi oluşturmamız ve oluşturduktan sonra teknolojik imkân ve benzeri şeylerle iyi hareket ederek konuyu çözmemiz ve istisna olarak işte tanık koruma ve benzeri şeyleri iyi kullanmamız gerektiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Devletlerin ömrü bizler gibi kısa değil, devletler uzun ömürlüdür. Yine devletin en önemli sorumluluklarından birisi de kişilere yönelik bilgilerin korunması yani kişisel bilgilerin korunmasıdır. Devlet bu tür bilgileri koruduğu müddetçe güçlü devlet olur. Onun için biz kamu görevlileri ve özellikle güvenlik görevlileri olarak, güvenlik yöneticileri olarak çok hassas olmamız lazım. Günübirlik hareket etmememiz lazım. Karşılaştığınız en küçük sıkıntıyı muhakkak merkezle paylaşın. En küçük bir projeniz, fikriniz, öneriniz neyiniz varsa birbirinizle ve daha üst makamlarla mutlaka paylaşın. Kamu kurumlarını sistemli bir şekilde yöneterek iyi bir şekilde çalışmamız lazım. İnşallah sizleri yine önümüzdeki yıllarda buralarda misafir etmekten onur duyacağımızı ifade ederek, toplantımız hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle devam etti.