Ziyarete Ticaret İl Müdür Vekili Ferhat Sümer, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ve komite üyeleri katıldı.

 

Nazik kabullerinden dolayı Vali Tutulmaz’a teşekkür eden ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Ahiliğin kültürümüzde önemli bir yeri olduğuna değinerek, ahiliğin yaşatılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Ahilik Kültürünün Yaşatılmasını Önemsiyorum

 

Ahilik kültürünün önemine değinen  Vali Tutulmaz: “Ahilik; kardeşliğe, cömertliğe, yardımlaşmaya ve dostluğa dayanan bir duygudur. İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Bilim, ahlak, akıl ve çalışma prensiplerine dayanan Ahilik Teşkilatı, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve adalet bilincini taşıyan nice esnaf ve zanaatkârlar yetiştirmiştir. Bu sebeple yüzyıllardır Anadolu’ya ışık tutan bu kültürün yaşatılmasını önemsiyorum” dedi.

 

Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere programları dâhilinde iştirak edeceğini belirten Vali Tutulmaz, Ahilik haftasının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve mübarek olması temennisinde bulundu.

 

  •