İlk hafta itibariyle 4 okul ziyareti gerçekleştiren Vali Mustafa Tutulmaz Cumhuriyet İlkokulu, Hürriyet İlkokulu, Ali Çağlar Anadolu Lisesi ve Osmangazi Ortaokulu’nda öğrencilerle sohbet etti, öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim yılına ilişkin istişarelerde bulundu.

 

Amaç, Sorunsuz Bir Eğitim Öğretim Yılı

 

Vali Mustafa Tutulmaz ziyaretler ile eğitim öğretim faaliyetlerinde yaşanan aksaklıkları yerinde inceliyor, binaların eğitim öğretime hazır olup olmadığını denetliyor, sınıf ortamının öğrencilere uygun olup olmadığına bakıyor. Öğretmenleri de gözlemleyen Vali Mustafa Tutulmaz, sorunsuz bir eğitim öğretim faaliyetinin yürütülmesi ve ilimizin akademik başarısının üst seviyelere çıkartılması için görüş alış verişinde bulunuyor.

 

Öğrencilerle Aynı sırada Kitap Okudu

 

Vali Mustafa Tutulmaz öğrencilerle de yakından ilgileniyor. Başarılı olmaları ve çok çalışmaları yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Tutulmaz, kendilerini ifade edebilmeleri, özgüven sahibi olmaları ve projeler üretebilmeleri için kitap okumaları gerektiğini de sık sık tekrarlıyor. Bu konuda farkındalık oluşturulmasını her fırsatta dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz, ziyaretleri kapsamında Osmangazi Ortaokulu’nda bir sınıfta öğrencilerle aynı sıralarda bir süre kitap okuyarak, kitap hassasiyetini ortaya koydu.