Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir” sözünde belirttiği gibi öğretmenler toplumumuzun en fedakâr insanlarındandır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla mesai mefhumu tanımadan fedakârca çalışan, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcayan değerli öğretmenlerimize minnettarız. Ülkemiz, idealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen ve geliştiren öğretmenlerimiz sayesinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.