Beraberinde İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur ile birlikte ilk olarak Başmakçı ilçesine ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz Başmakçı Kaymakam Vekili Mehmet Soylu’dan ilçede yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Başmakçı Kaymakamlığı ziyareti sırasında İlçe Müdürleri ile toplantı yapan Vali Mustafa Tutulmaz, toplantının ardından İlçe Nüfus Müdürlüğünde denetlemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

 

Başmakçı ilçe ziyareti kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz Başmakçı ilçesine bağlı Akkoyunlu, Sarıköy ve Akkeçili köylerini ziyaret etti. Vali Tutulmaz köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Vali Mustafa Tutulmaz, Başmakçı İlçesine bağlı Sarıköy’de bulunan özel şahsa ait hayvan çiftliğindeki incelemeleri sırasında çiftlik sahibinden bilgiler alarak hayırlı işler temennisinde bulundu.

 

Yine Başmakçı ilçemize bağlı Akkeçili köyünü ziyareti sırasında Akkeçili İlkokulu ile Akkeçili Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, ilkokul öğrencileri ile birlikte Ritmik Sayma Oyununa katıldı ve akabinde öğrencilere kitap dağıtarak sürekli olarak kitap okumaları temennisinde bulundu.

 

Başmakçı İlçesindeki ziyaretini tamamlayarak Dazkırı İlçesine geçen Vali Mustafa Tutulmaz’a Dazkırı Kaymakam Vekili Gökay İçen tarafından ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Dazkırı Kaymakamlığı ziyareti sırasında İlçe Müdürleri ile toplantı yapan Vali Mustafa Tutulmaz, toplantının ardından İlçe Nüfus Müdürlüğünde denetlemelerde bulunarak hizmetlerin aksamaması uyarısında bulundu. Vali Mustafa Tutulmaz, Dazkırı İlçe Emniyet Amirliği'ndeki Dazkırı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

 

Daha sonda Dazkırı ilçesine bağlı Yüreğil ve Bozan köylerinde köy muhtarları ve köy halkı ile biraraya gelen Vali Tutulmaz, vatandaşların talep ve şikayetlerini dinleyerek beraberindeki kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi. Vali Tutulmaz, Dazkırı ilçemize bağlı köylerdeki ziyareti sırasında Türk Telekom ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili talepleri de telefon görüşmesi yaparak kurum müdürlerine aktarmasıyla sorunlarına giderilmesine anında katkıda bulundu.

 

Vali Mustafa Tutulmaz ilçe ve köy ziyaretleri kapsamında daha sonra Evciler ilçesini ziyaret ederek Evciler Kaymakam Vekili Abdullah Yüksel’den ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Mustafa Tutulmaz, Evciler Kaymakamlığı ziyareti sırasında İlçe Müdürleri ile toplantı yaparak ilçe ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları değerlendirildi.

 

Daha sonra Evciler ilçesine bağlı Akyarma, Altınova, Baraklı ve Bostancı köylerini ziyareti sırasında vatandaşlarla biraraya gelerek tüm talepleri dinledi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz ziyaret turunun sonunda Dinar İlçemize bağlı Sütlaç ve Yeşilhüyük köylerini ziyaret edip vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek gün içerisindeki ziyaretlerini tamamladı.

 

Tutulmaz ilçelerin; eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal alanlar gibi konularda bilgiler aldı. Ziyaretleri sırasında Kaymakamlara ve ilçe müdürlerine halka hizmet etme adına görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri talimatında bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, herkesin görevlerini yaparken köyler arasında ayrım yapmadan bütçe imkanları kapsamında hizmetleri yürütmelerinin gerektiğini sözlerine ekledi