Programları dahilinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, kurum İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer’den bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Okumuşer’in verdiği bilgilere göre; 9 Temmuz 2018 tarihli ve 30473 3.mükerrer sayılı, 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı ve 15 Temmuz 2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca; İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kaldırılmış ve anılan birimin vesayet yetkisine ilişkin görev, yetki ve sorumluluklarının İçişleri Bakanlığında kalması, bunun dışında kalan görev, yetki ve sorumluluklarının ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilmesi hükme bağlanmıştır.
Bu bağlamda daha önce Valilik Hizmet Binasında hizmet veren Mahalli İdareler birimi, Müdürlüğümüz bünyesinde yeni bir Şube Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlgili birimden Müdürlüğümüze personel geçişi olmadığından; mevcut personellerimizden görevlendirilen üç adet personelimiz Yerel Yönetimler Şube Müdürlüğünün işlerini yürütmektedir.
Yukarıda anılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği Defterdarlık Hizmet binasında hizmet veren Milli Emlak Müdürlüğü ve buna bağlı ilçelerdeki Mal Müdürlükleri bünyesinde hizmet veren Milli Emlak Şeflikleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bünyesine dahil olmuştur. Adı geçen birimlerden Müdürlüğümüze merkezde 24 kişi, ilçelerde 24 kişi olmak üzere toplam 48 adet personel geçişi gerçekleşmiş ve bu personeller ve idarecileri için hizmet binamızdan yer tahsisi çalışmaları yapılmaktadır.
Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüz bünyesine Yerel Yönetimler Şube Müdürlüğü, İskan Afet ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Milli Emlak Şube Müdürlükleri dahil olmuştur.
Yeni yapılan düzenlemenin iş ve işlemlerinr yürütülmesinde daha verimli olacağına inandığını belirten Vali Tutulmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer ve kurum çalışanlarına başarılarının devamını diledi.