Ziyaret sırasında dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt; “Sayın Valim iki derneğin birleşmesinde en büyük destekçilerimizden, en büyük teşvik edicilerimizden birisi oldu. Bu nedenle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bugün de yeni dernek binamıza gelip hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak bizi bir kez daha onore ettiler. Sayın Valime Afyonkarahisar’da görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar ve basınımıza karşı takındığı hassas tutum ve verdiği özel önem nedeniyle teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bugünkü ziyaretleriyle bir kez daha bize şeref verdiler. Bu nedenle de teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm çalışmalarımızdaki katkıları önemli seviyededir. Afyonkarahisar’ın en büyük mülki amiri olarak olumlu yapılan her çalışmada, iyiye ve güzele doğru atılan her adımda Sayın Valimizi yanımızda görüyoruz. Bu nedenle şükranlarımı sunuyoruz. ” dedi.

 

Demokrasilerin olmazsa olmazı basın yayın kuruluşlarıdır, medyadır

Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün ilimiz televizyon ve tüm basın camiasının temsilcilerinin derneğini ziyaret ediyoruz. Bu ziyaret hem bir iade-i ziyaret, hem de yeni başkanımıza ve onursal başkanımıza da hayırlı olsun ziyaretidir. Demokrasilerin olmazsa olmazı basın yayın kuruluşlarıdır, medyadır. Medya bir taraftan idareye yol gösterir, bir taraftan da idarenin yanlışlıkları varsa bunları kamuoyuyla paylaşarak idarenin daha sağlıklı yürümesine vesile olur. Biz ilimizdeki basın camiamızdan genel anlamda çok memnunuz. Çünkü ilimizde gerçekten sorumluluğu üst düzey olan bir basın yayın camiası var. Ben şahsen Valilik olarak bundan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu durum bizlerin eleştirilmediği anlamına gelmiyor. En uçtaki karakoldan en üstteki Valiliğe kadar her aşamada kamu kurum ve kuruluşları hizmetlerini personeli vasıtasıyla yürütüyor. Bunların muhakkak yanlış yapanları var, eksik yapanlar var. İyi yapmak isteyip de yanlış sonuç çıkanlar var. Bizlerde idare olarak yanlış yaptığımızda basınımız bunları bize duyuruyor. Bizler de çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yanlışlıklar varsa daha fazla büyümeden bunları düzeltiyoruz yada bazen bizim göremediğimiz bazı hususları bilgimize sunarak bizlerde karar alıyoruz ve uyguluyoruz. Bunda ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle bütün camianın ileri gelenleri burada, onlara huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Afyonkarahisar'da tüm kurum kuruluşlar ve basın mensuplarıyla birlikte güzel bir sinerji yakaladık

Şu anda gerçekten Afyonkarahisar olarak güzel bir sinerji yakalandığını ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Tüm kurum ve kuruluşları, siyaseti, bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları herkes Afyonkarahisar’ın kalkınması, daha iyi bir konuma gelmesi yönünde gayret sarf ediyor. Bundan sonuçta ilimiz ve ilimizde yaşayan hemşerilerimiz faydalanacaktır. Bu güzel bir gelişmedir. Bilhassa iki derneğin birleşmesi çok daha önemliydi. Bu sinerjiyi artık daha iyi yakalıyoruz. Şimdi de muhtarlarımızla benzer bir birliktelik sağladık. İnşallah onlarla da daha iyi bir konuma hep beraber geleceğiz. Ben tekrar birleşmede emeği geçen herkese ve özellikle birleşme sürecini sağlıkla genel kurula kadar getiren onursal başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu birlikteliği sağladığı için yeni başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese diğer basın yayın görevlilerine, temsilcilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ziyaret karşılıklı bilgi alışverişinin yapılması ile sona erdi.