Burada Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile özel bir röportaj gerçekleştiren Chita, sergiyi nasıl buldunuz sorusunu iletti. Vali Yiğitbaşı özetle şunları söyledi:

SERGİ GÖZ ALICI

Sergi gerçekten göz alıcı. Ben böyle ürünleri gördükçe kendimi yeteneksiz hissediyorum. Çünkü benim el becerim biraz iyi değildir. Hanımlarımız çok farklı konularda çok farklı özgün şeyler ortaya koymuşlar. Çok kısa bir sürede iyi bir noktaya gelmişler. Aynı zamanda müzik dinletilerimizde son derece güzel. Benim çok hoşuma gitti. Emek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum.

HERKES BURAYA BAŞVURABİLİR

Halk Eğitim Müdürü Semra Güzbey ile de konuşan Chita, buraya gelmek için bir kriter olup olmadığını sordu. Güzbey şu yanıtı verdi: “Sergimiz kursiyerlerimizin emekleri ile oluşturuldu. Hepsi de el emeği göz nuru. Bizde kadın erkek ayrımı yoktur. Her kesimden kursiyerimiz var. Onların emekleri bunlar. Biz mutluyuz. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz emeklerinin karşılığını bugün aldılar. Çok yoğun bir ilgi var. Hiçbir kriterimiz yok diyebilirim. Her kesime hitap ediyoruz. Sadece kurumumuza gelmeleri ya da internet üzerinde de başvuru alabiliyoruz. Halkımızı bekliyoruz. Sadece ilgi göstersinler. Varlığımızı bildirmek. Halk Eğitim Merkezimizi duyan duymayan herkese iletmek istiyoruz”