Binlerce yıllık medeniyetin içerisinde inşa edilen Frigya Atçılık ve Binicilik Merkezi'ni ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Frigya'ya bambaşka bir aktivite imkânı sunacak olan merkezde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

EMRE GÖLÜ’NDE TEKNE TURU YAPTI

Ardından Frig Vadisi'nin nefes alan noktası, tabiat harikası Emre Gölü'nde tekne turu yapan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, göl manzarasını ve bölgede yer alan tarihi kalıntıları izledi. Bölgede bulunan vatandaşlarla da görüşen Vali Yiğitbaşı' na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MALTAŞ’TA İNCELEMELER YAPTI

Milattan önce 7. yüzyıla tarihlenen Maltaş Anıt Abidesi'nde 2021 Haziran ayının sonlarında başlanan kurtarma kazılarını yerinde inceleyen Vali Yiğitbaşı, çalışmalarda gelinen aşamaya dair bilgiler aldı. Daha sonra Aslantaş’a geçen Vali Yiğitbaşı, Aslantaş' ta da incelemelerde bulunarak, bölgeye yapılabilecek çalışmalara dair görüş aldı.

AYAZİNİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Vali Yiğitbaşı son olarak Frigya'nın kalbi, İlimizin yeni turizm rotası, rengârenk sokakları ve tarihi kalıntılarıyla büyüleyen Ayazini'yi ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bölgede incelemelerde bulundu. İşletme sahiplerine hayırlı işler dileyen Vali Yiğitbaşı, Ayazini'yi gezen vatandaşlarla da sohbet etti.