İl Gelem Meclisi’nde meclis üyelerine hitap eden Vali Gökmen Çiçek’e AFJET’teki ısınma sorunu soruldu. İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi Alper Yağcı Vali Çiçek’e “AFJET konusunda yaşanan sıkıntılar için bir çözüm var mı? Gelecek sene yine sıkıntı yaşanır mı?”  Diye sordu. Vali Gökmen Çiçek ise AFJET ile ilgili net konuşarak, “önümüzdeki sene bu sorun yaşanmayacak” dedi. 

Vali Çiçek’in açıklamaları şöyle: 

BEN DAHİL OLMAK ÜZERE BİR TAKIM HATALARIMIZ VAR

Bir daha AFJET ile ilgili bu sene yaşanan sorun yaşanmayacak. Bunu il valisi olarak söylüyorum. Sorunun ne olduğunu biliyorum. Sorunun su bitmesiyle ya da azalmasıyla hiç bir alakası yok. Sorunun ben dahil olmak üzere bir takım hatalarımız var. 

1 MİLYON DOLAR TUTAN SU POMPASI SİPARİŞİ VERDİK

Su pompalarıyla ilgili öngöremediğimiz bir durumla karşı karşıyaydık. Önümüzdeki yıl için siparişlerini verdik. Biraz yüksek bir fiyat yapıyor.  1 Milyon dolar gibi bir para tutuyor. Önümüzdeki sene bu sorun olmayacak.

AFYONLU VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Ben tüm Afyonlu vatandaşlarımızdan bu sıktınılar için özür diliyorum, sabırları için teşekkür ediyorum. Bir daha Afyon’da AFJET’in bu seneki gibi ısınma problemi olmayacak. 

-Nail Azbay’ın Haberi.