Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmen' unvanının verildiği gün olan ve 1981 yılından itibaren kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Gökmen Çiçek, il protokolü ve öğretmenlerin katılımıyla Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde kutlama programı düzenlendi.

Burada konuşan Vali Çiçek şunları söyledi: 

BENİ AĞLATAN OLAY…

Öğretmenlerle ilgili konuştuğumda daha dikkatli olurum. Bir öğretmenle sesimi yükselttiğimi görmezsiniz. Beni en çok yaralayan şeylerden bir şeylerden bir tanesi, bir öğrencinin öğretmeninin üzerine yürüdüğü hadiseleri duyduğumda içim kan ağlıyor. Gebze’de bir olay olmuştu. Necmettin öğretmen vardı. Öğrencisi tarafından öldürülmüştü. Hayatımda çok az ağlamışımdır böyle olaylara. Ama o beni o kadar çok yaralamıştı ki… Nasıl olurdu da onlar için mücadele eden bir öğretmeni öldürebildi? Beni en çok yaralayan olay buydu. 

TERÖR ÖRGÜTLERİ EN ÇOK SİZDEN KORKUYOR

Dolayısıyla Türkiye’de iki ordu var. Birincisi güvenliğimizi sağlayan şanlı Türk Silahlı Kuvvetler ordusu. İkinciside irfan ordusu. Her ikisininde şehitleri gazileri var. yeri geldi alçaklar bayrak direklerine öğretmeni astılar. Yeri geldi öğretmenimizi yolda giderken vurdular. Çünkü en çok sizden korkuyorlar. Çünkü  öğretmenler olduğu sürece Türk Milleti olacak, Türkiye Cumhuriyeti olacak. Ben bunu gördüm. Terör örgütleri en çok öğretmenlerden korkuyorlar. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum.