Vali Çiçek, mecliste özetle şunları söyledi: 

BÜYÜK İŞLER YAPTIK

Burada yapılan toplantıların ilimizin vizyonu açısından çok önemli. Ramazan ayının ilk haftasındayız. Son bir yıl içerisinde büyük işler yaptık. Öyleki çevre illerden takip edilen, Afyon’un ne yapacağı ne yaptığı nereye doğru gittiği noktasında gündem olan bir olduk. Afyon turizm anlamında, otellerin yüzde 90 dolması. Yatak kapasitesinin 32 bine ulaşması, OSB’lerin dolması, büyük yatırımcıların buraya gelmesi, burada yapılan organizasyonlar bu şehrin gelişimi için çok önemli. Afyon sosyal manada da Türkiye’ye örnek oldu. Yapılan bu çalışmalar birlik ve beraberliğimizdendir. 

İLÇELERE KAPALI SPOR SALONU

Gençlik ve Spor Hizmetleri’ne yapılan yatırımların maliyeti 300 Milyon TL. Çay’da Çobanlar’da Şuhut’ta Dinar’da yüzme havuzları yapılıyor. İlçelerimizin tamamında kapalı spor salonları yapılıyor. 

AYAZİNİ’NE HARCANAN PARA KONUSU…

2. Etap Sokak Sağlıklaştırması için İller Bankası’na 2 Milyon liralık ödenek geldi. Zafer Kalkınma ajansı 2 Milyon. 3. Etap Sokak Sağklıklaştırması için Kültür Bakanlığı’ndan 4 Milyon lira geldi. 4.Etap Sokak Sağlıklatırması için Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 2 Milyon lira geldi. 5’nci etap için İl Özel İdaresi’nden 415 Bin Tl. 6’ncı etap için Afyon Belediyeden 1 Milyon 130 Bin TL. 7’nci etap için Diyanet Vakfı’ndan 455 bin TL geldi. Turizm Karşılama Merkezi için 2 Milyon TL geldi. Çevre Düzenleme işi 1 Milyon TL. Gençlik Merkezi Yapım işi 1 Milyon TL.  Tarihi Köprü yapım işi için 725 bin TL geldi. 

VATANDAŞIN YAPTIĞI 

Bunların dışında Şehri Frig restoran var 4.5 Milyon TL bunu ben yapmadım vatandaşın kendisi yaptı. Kolaylı Frig Köy kafe 8 Milyon. Bu o zamanki para şimdi bunları kaç para olduğunu düşünün. Ayazhan Kafe 750 Bin TL. Cumhuriyet Sucukları kafe restoran 1 Milyon 750 Bin TL. Ali Cem Aktaş’ın yaptığı otel var. 

GÜLÜMSETEN AÇIKLAMA

Neyse baktığınız zaman İl Özel İdaresi’nin Ayazini’deki parası 1 Milyon.  Bazen İl Genel Meclisi üyelerimiz bizi eleştiriyorlar. Bütün para Ayazini’ne gidiyor diyorlar. Görüyorsunuz sadece 1 Milyon para vermişsiniz. Çok görüyorsanız geri vereyim. Lafın gelişi tabi bu.