Vali Gökmen Çiçek, Sandıklı ilçesinde ziyaretler ve incelemelerde bulunarak, ilçede yürütülen çalışmalar, devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler aldı.

Sandıklı ilçesinde ziyaretlerinde Vali Gökmen Çiçek’in ilk durağı Kadın Kültür Evi olarak kullanılması planlanan tarihi Gülşani Konağı oldu. Vali Gökmen Çiçek’in projesi olan Kadın Kültür Evleri projesi 17 ilçede uygulanacak. Kaymakamlıklar ve Belediyeler birlikte çalışarak merkezi işlevsel hale getirecek. Vali Çiçek, proje kapsamında yapılacak restorasyon çalışmaları konusunda Kaymakam Eflatun Can Tortop ile Belediye Başkanı Mustafa Çöl’den bilgiler aldı. 

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’ni İnceledi

Vali Gökmen Çiçek daha sonra Aile, çocuk, dini eğitimler ve kişisel gelişim alanında destekleyici eğitimlerin verildiği “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi”nde incelemelerde bulundu. Vali Gökmen Çiçek, İlçe Müftüsü Mehmet Güler’den merkezin işleyişi konusunda bilgiler aldı.

Oyuncak Evi’ni İncelemelerde Bulundu

Vali Gökmen Çiçek, Sandıklı ilçesi programı kapsamında Hacı Osman Çamaşırlığı olarak bilinen, yapılan restorasyon çalışması ve sosyal medya, yazılı ve görsel basın aracılığıyla eski oyuncakların toplanmasıyla müzeye dönüştürülen Sandıklı Oyuncak Evi’ni inceledi. Burada bir süre incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Oyuncak Evi’nin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vatandaşları Dinledi, Esnafla Görüştü

İlçedeki ziyaretleri kapsamında tarihi alanları da inceleyen Vali Gökmen Çiçek, bu çerçevede Germiyanoğulları döneminde yaptırılan, yapısında hiç direk bulunmayan Sandıklı Ulu Camii’nde incelemelerde bulunarak, caminin tarihi ve mimari özellikleri hakkında bilgiler aldı. Vali Gökmen Çiçek, cami ziyareti sonrasında esnaf ve karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti. Vatandaşları dinleyen Vali Gökmen Çiçek: “Devletin kapsısı her zaman vatandaşlarımıza açıktır. Her türlü sıkıntınızda ve taleplerinizde bana mutlaka ulaşın. Bizler sizler için varız” dedi.

Hüdai Kaplıcaları Hakkında Bilgi Aldı

Germiyanoğulları zamanından günümüze ulaşan tarihi hamamda da incelmelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Sandıklı Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon işlemleri hakkında bilgiler aldı. Sandıklı Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Frigyalılardan bugüne şifanın adreslerinden Hüdai Kaplıcalarıyla ilgili toplantıya katıldı. Toplantıda Belediye Başkanı Mustafa Çöl, kaplıcalara ilişkin bilgiler verdi.

Şehit Annemizin Duasını Aldı

Vali Gökmen Çiçek ilçedeki son durağı şehit annesinin evi oldu. 2016 yılında Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis Yaşar Özlem'in annesi Keziban Koç’u ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, kıymetli şehit annemizin duasını istedi. Vali Çiçek: “Bu topraklar sizler gibi nice kıymetli annelerle Anadolu” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakam Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ve diğer yetkililer eşlik etti.