Programda Çiçek ve Zeybek tarafından yapılan değerlendirmelerde birlik ve beraberliğin başarı getireceğinin altı çizildi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile önemli çalışmalara imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Afyonkarahisar’ı birlikte uçuracağız” dedi.

“2021 yılında da yine daha  birçok müjdeyi birlikte vereceğiz”

İlimize yapılan yatırımların gerçekleşmesinde birçok kişinin emeği olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Tüm emek veren ve destek olan idarecilerimize çok teşekkür ederim. Biz Sayın Başkanımız Mehmet Zeybek ile bir kader arkadaşlığı yapıyoruz ve ilimiz için çalışıyoruz. Afyonkarahisar için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız. Biz şehrimizde sınırlara riayet etmeden çalışıyoruz. Mahalle Belediyenin, köy Kaymakamlık veya Valiliğin diye bakmadan her yerde birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Herşey Afyonkarahisar için. Özellikle bize ağabeylik yapan ve katkılar veren Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu birlik ve beraberlik çok önemli. Birlik ve beraberlik başarı getirir. Sayın Başkanımla Afyonkarahisar’ı birlikte uçuracağız ve güzel işlere imza atacağız. 2021 yılında da yine daha  birçok müjdeyi birlikte vereceğiz” diye konuştu.

“Birçok yaptığımız çalışmayı birlikte istişare ediyoruz”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile haftanın birkaç günü mutlaka bir araya geldiklerini söyleyen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Bu yayında birlikte olmak benim için çok anlamlı. Birçok yaptığımız çalışmayı birlikte istişare ediyoruz. İlçelere bile yapılan yatırımları birlikte konuşuyoruz. Çalışmalarımızda daima Belediyemizin desteğini yanımızda görüyor ve hissediyoruz. Bunun için de Sayın Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi. Afyonkarahiar’ın tanıtımı konusunda önemli mesafeler alındığını kaydeden Vali Çiçek, “Kadın Kültür evleri yanı sıra kadınlarımıza kooperatifler kurarak ilçelerde dahil olmak üzere kadınlarımızı üretime yönlendiriyoruz. Eber Gölü, Ayazini, Frig Valisinde çalışmalar sürüyor” dedi.

Oturan Müdür İstemiyorum

Eğitime önem verdiklerini anlatan Vali Gökmen Çiçek, ‘Müdürler, öğretmenler, tüm eğitimci arkadaşları alana çıkardık. Eğitimde yaşanan sıkıntılar nelerdir? Bu meseleleri nasıl ve hangi yolla çözceğiz? Bunu görmek adına yoğun mesai yapıyoruz. Rapor hazırlayacaklar, onları tartışmaya açacağız. Herkes şunu bilsin, tüm müdürler bilsin. Ben Vali olarak, Vali yardımcılarımız sabahın erken saatlerinden başlayıp gece yarısına kadar koşturmaya devam ediyorsa onlarda sahada olmak zorundadır. Oturan müdür istemiyorum” dedi.

“Anıt Park’ta Cam Kafe sözümüz vardı, ihalesini yaptık”

2021 yılının yatırım yılı olacağını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Projelerimizi tamamlayacağız. İhtiyaç olan bölgelere üst geçitler yapacağız. Hoca Ahmet Yesevi’yi eski Devlet Hastanesi’ne bağlayan yere bir üst geçit yapılacak. Bu üst geçidimizin projesi ve hazırlığı bitti. İhale aşamasındayız. Anıt Park’ta Cam Kafe sözümüz vardı. Buranın ihalesini yaptık. Hemen çalışmalara başlanacak. İzmir İstasyonu’nu devraldık. Sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı. Burada ata sporlarımızdan okçulukla ilgili çalışmalar yapılacak. Yine Millet Hamamını Belediyemizin No 03 Cafesinin devamı haline getirip kahvaltı salonu yapacağız. Bildiğiniz gibi Millet Hamamı’nın Kale manzarası eşsiz. Bu bölgede oturan vatandaşlarımıza öncelik tanıyacağız ve onların ürettikleri ürünleri burada satacağız. Yine eski İzmir İstasyonu Belediye Sosyal tesisleri olarak hizmet verecek. Vatandaşlarımız dışarıdan gelen misafirlerini burada yöresel lezzetler eşliğinde ağırlayabilecekler” diye konuştu.

“Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon yapmak demek değildir”

“Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ı ziyarete gittiğimde mutlaka ilimize geleceğini söylemişti ve kendisi ilimize teşrif etti” diyen Başkan Zeybek, “Yukarı mahallelerde yaptığımız sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezdirerek kendilerine gösterdim. Sayın Demircan buralara hayran kaldı ve kültürel çalışmalarımızda destek olacağının sözünü verdi. Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon yapmak demek değildir. Kültür çalışmalarına da yer vermek gerekir. Önümüzdeki süreçte güzel kültür projeleri de yapacağız. Sayın Valimizle güzel işlere imza atacağız. Şehrimizin önü ve geleceği açık” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşümde sözüm var ‘Kimse mağdur olmayacak’

Kentsel Dönüşümde çalışmaların devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bu konuda yanlış anlamaların önüne geçmek için Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’yi ziyaret ederek konuyu bizzat anlattım. Şimdi Karaman Mahallesi gibi bir örnek var önümüzde. O bölgede fiyatlar çok fazlaydı. Hak sahipleri o fiyatları baz alıyorsa olmaz. Çünkü Karaman Mahallesi çok katlı bir mahalle. Biz bu iki yerde en fazla 3, cadde  üzerinde ise 5 kat izni var. Böyle olunca doğal olarak m2 birim fiyatları normal seyrediyor. Tüm tapuları ve hak sahiplerini belediye olarak belirleme çalışmalarına başladık. Çok hisseli bir yapı karşımıza çıkıyor. Şunu açıkça tekrar söylüyorum. Ben Mısri Mahallesinde büyüdüm o mahalleyi çok iyi bilirim. Hiçbir hak sahibini mağdur etmeden kentsel dönüşümü yapmaya çalışacağız” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar, Vali Çiçek ve Başkan Zeybek’e yayına katılımları nedeniyle teşekkür etti.

Vali Çiçek ve Başkan Zeybek Gün FM personeliyle de gün anısına fotoğraf çektirdiler.