Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2022 yılının Mart ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantının son bölümüne Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek katıldı. Çiçek ve Zeybek, Meclis Üyeleri’ne hitap etti. 

YENİ YATIRIMCI MESAJI

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Odamız’ın artık alışageldiğimiz yoğun temposu, Mart ayında da devam etti. Geçen ayki Meclis toplantımızdan bu yana Almanya ve Özbekistan ile ilgili iki uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptık; Özbekistan ve Endonezya Büyükelçileri’ni Odamız’da ağırladık. Her iki Sayın Büyükelçi’ye ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. İlimizin yeni yatırımcı kazanması, ilimizdeki yatırımcıların da dünyaya açılması amacıyla bundan sonra da toplantı ve girişimlerimiz sürecektir” dedi. 

İZMİR MERMER FUARI BAŞLIYOR

Gelecek hafta İzmir Mermer Fuarı’nın gerçekleştirileceğini hatırlatan Merdivenci, “Sektörün bütün aktörlerinin büyük önem verdiği Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak ilimizi temsil edecek tüm firmalarımıza şimdiden hayırlı fuarlar diliyoruz. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Mermer Fuarı’na katılan üyelerimizi stantları başında ziyaret ederek plaket takdim edecek. Mermer sektöründen bahsederken, ilimizin yaşadığı tatlı heyecanı da sizinle paylaşmak isterim. 19 Nisan’da Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu seçimi var. Bu seçimlerde iki aday da Afyon’dan çıktı. Birisi Meclis Üyemiz Sayın İbrahim Alimoğlu, diğeri ise iş insanı Serkan Sarıçiçek’tir. Adaylara başarılar dilerken, en önemli konunun birlik ve beraberlik olduğunu vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK TAARRUZ VE 100. YIL

Merdivenci, toplantının açılış konuşmasını şöyle noktaladı: “Bildiğiniz gibi 2022 yılı Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruz ve ardından kazanılan Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, 100’üncü yıla yakışan etkinlikler düzenleyecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi ise Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser, toplantımızdan sonra sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacaktır. 

Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’i, hem Meclis toplantımıza hem de Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü Yıldönümü Etkinlik Takvimi Tanıtım Toplantısı ve Anma Konseri’ne davet etmiştik. Sayın Valimiz, davetimizi büyük bir nezaketle kabul etti. Sayın Valimiz, Meclis toplantımızın son kısmına katılacak ve selamlama konuşması yapacaktır. Sayın Valimiz’e teşrifleri dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2022 yılı Şubat karar özetleri oybirliğiyle onaylandı. 

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2022 yılı Şubat Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde, baklava ve tatlı azami fiyat tarifesi görüşüldü. Bu gündem maddesinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Meclis Üyesi Halil Hasırcıoğlu, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu’nun Şubat-Mart 2022 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. 

Toplantının altıncı gündem maddesi olan Dilek ve Temenniler bölümü öncesinde ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i karşılamak üzere salondan ayrıldı. Toplantının bu bölümünde ATSO Meclis Başkan Yardımcısı M. Asım Bozca, Meclis Üyeleri’ne söz verdi. 

Meclis Üyesi Mustafa Özer, Metro Market’in ziyareti hakkında bilgi edinmek istediğini belirtti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, konu hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’den bilgi alınabileceğini kaydetti. 

BAKLAVA FİYATI NASIL BELİRLENİYOR

Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu, baklava fiyatlarının nasıl belirlendiğine ilişkin bilgi edinmek istediğini kaydetti. Meclis Üyesi Ahmet Hikmet Dönerkaya da benzer talebini iletti. 

ŞEKERLEME SEKTÖRÜNDE FİYATLAR ARTTI

Meclis Üyesi Ömer Altınay, şekerleme sektöründeki hammadde fiyatlarının arttığını belirtti.

ALBİKERE KURULDU

Toplantının son bölümünde Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Meclis Üyeleri’ne hitap etti. Bu bölümde Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Dr. Mehmet Boztepe, Mehmet Keklik ve Ömer Tekeş de hazır bulundu. 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Türkiye’de hiç olmayan şeyi yaptık. Albikere.com adında bir site kurduk. Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyon Eğitim Vakfı öncülüğünde kurduğumuz bu site aracılığıyla öğrencilere burs sağlamak istedik. Önemli miktarda da burs sağlandı. Bu sitemize sahip çıkalım. Yine Kadın Kültür Evleri’nde verdiğimiz eğitimler, ilimize büyük katkı sağladı. Kadın Kooperatifleri’nin üretimi ile 52 yeni istihdam sağladık” dedi. Çiçek, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız’a, Başkanlığımız’a sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye’de her gittiği yerde hem tanınırlığı, hem kurumsallığı soruluyor. Her zaman yanımızda. Ben Sayın Hüsnü Serteser’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ORTAK AKILLA BELEDİYEYİ YÖNETİYORUZ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de “Belediyemiz’i ortak akılla yönetiyoruz. Muhtarlarımızla mutat bir toplantı yapıyoruz. Birim müdürlerimizle Cuma Namazı’nı her hafta bir mahallede kılarak mahallenin problemlerini mahallinde dinleyip çözmeye çalışıyoruz. 58 mahallemizin tamamına yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. 

Çiçek ve Zeybek’in ardından ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız’a, ilimize yaptıkları hizmetler dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Attığımız her adımda gerek Sayın Valimiz’in, gerekse Sayın Belediye Başkanımız’ın desteklerini yanımızda hissediyoruz. Yolumuzu açıyorlar. Bu birlik ve beraberlik ile başarısız olma ihtimalimiz yok” dedi. 

FARK OLUŞTURAN BİR VALİ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de “Sayın Valimiz, geldiği günden bu yana fark oluşturan bir Vali’dir. Sayın Valim, biz her zaman arkanızdayız. Sayın Valimiz geldi, Ayazini’ni bambaşka bir yer hâline getirdi. Albikere.com, Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri, Sultandağı… İmza attığı tüm projelerde sonuna kadar arkasındayız. Sayın Belediye Başkanımız’ı ayrıca Meclisimiz’e davet edeceğiz, kendisine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Toplantı konuşmaların ardından sona erdi.